'Rebelleren' in de praktijk. Inspiratie en tools van en voor #happyrebels!

Na een half jaar rebelleren in 2020..

Het eerste half jaar van 2020 zit erop en dit half jaar hadden wij héél anders ingeschat.

SLIM subsidie voor leren en ontwikkelen

Staan leren en ontwikkelen in jouw organisatie hoog op de agenda?

Waardering uitspreken lastig? 3 redenen waarom je het toch moet doen.

Veel van onze klanten vinden het maar ingewikkeld, complimenten geven. En toch is het essentieel. In dit artikel 3 redenen om er morgen mee te beginnen. Als leidinggevende, maar ook als collega.

Complimenten geven voor beginners: 3 handvatten

Hoe geef je een goed compliment? 3 dingen om op te letten zodat je complimenten geeft waar je mensen echt blij mee maakt.

4 tips voor een succesvol én leuk online overleg

Van onze klanten horen we vaak dat vergaderingen, helemaal online, energievreters zijn. Wij stappen de meeste online vergaderingen vol energie uit. Hoe dat kan? Lees mijn 4 tips.

Opgebrande medewerkers en CEO’s met handen in het haar

Ik wil het al weken schrijven, maar durfde het niet goed. Ik begrijp namelijk heel goed dat overleven voor veel bedrijven de belangrijkste prioriteit is en ik wil niemand tegen de borst stoten. Tot ik gisteren gebeld werd door een CEO van zo’n 200 medewerkers. Zijn angst? Dat mensen geen eigenaarschap tonen, werkloos thuis zitten en niet weten wat de KPI's zijn.

Je wilt toch niet niet ontwikkelen?!?  De voordelen van een growth mindset en hoe je die ontwikkelt

Growth mindset, wel eens van gehoord? Het sluit prachtig aan bij onze Rebelmethode. Wat het is en hoe je een growth mindset creëert lees je hier.

Online RebelGuide Programma's

Energie, lef en betrokkenheid in jouw team. Juist nu is het tijd om in verbinding te blijven en een positieve werksfeer te creëren. Hoe pak je dit nu het beste aan?

RebelChallenge Liveblog

Zoals je de liveblogs van de media volgt bieden wij jou een liveblog op gebied van werklef. Want deze periode stelt ons voor hele nieuwe uitdagingen.

RebelGuide

Wil je jezelf ontwikkelen en je verdiepen in de vijf thema's uit de RebelMethode? We gaan deze periode de RebelGuide inzetten om individueel aan de slag te gaan! That's new! Ga je later met je team aan de slag met een RebelBox? Dan vul je de guide nog een keer in en kun je zien welke ontwikkeling je al hebt doorgemaakt.

Digivrijmibo

Zoals je de liveblogs van de media volgt bieden wij jou een liveblog op gebied van werklef. Want deze periode stelt ons voor hele nieuwe uitdagingen.

Het positief blijven bekijken

Zoals je de liveblogs van de media volgt bieden wij jou een liveblog op gebied van werklef. Want deze periode stelt ons voor hele nieuwe uitdagingen.

Bevrijdingsmiddagborrel

Zoals je de liveblogs van de media volgt bieden wij jou een liveblog op gebied van werklef. Want deze periode stelt ons voor hele nieuwe uitdagingen.

Fiduwattes?!? Wat vertrouwen jouw organisatie gaat brengen

Wil je je als organisatie ontwikkelen en medewerkers stimuleren om zelf de regie te nemen in hun werk? Daar is vertrouwen voor nodig! Maar wat is nou vertrouwen? En nog veel belangrijker: hoe zorg je voor vertrouwen binnen jouw organisatie?

Jij hebt geen talent omdat je mijn smaakje niet bent!

Smaken verschillen. En dan doel ik naast eten vooral op talenten op de werkvloer. Het waarderen van een andere smaak is naar mijn mening een must, ook al herkennen wij deze andere smaken in de vorm van talenten totaal niet. Waar kies jij voor: let jij op de schurken op de werkvloer of ben jij de held(in)?

5 jaar rebelleren: van werkgeluk naar werklef

Het is misschien niet zo rebels om een jubileum van 5 jaar te vieren, maar ik doe het lekker toch. Wat is jouw tofste en meest rebelse herinnering aan Rebelpoint?

Je bent niet de enige die strijdt met een krokodil

Inmiddels is het een halfjaar geleden dat ik mijn vaste baan op zei bij de geel blauwe meubelgigant. Een prachtig bedrijf om voor te werken, waarbij de normen en waarden van het bedrijf overeenkwamen met mijn eigen. Toch speelde ik al een tijd met de gedachte om iets anders te doen, maar ik durfde niet. Mijn reptielenbrein won het van mijn menselijk brein (neocortex).

Kleine stapjes (al krijg ik jeuk van verkleinwoorden)

Gisteren sprak ik met twee #happyrebels die eerder dit jaar samen met vijftig collega’s de RebelBoost! hebben gevolgd. We waren het erover eens dat het in een tijd waarin we zoveel moeten snel weer vergeten om te doen wat goed is voor ons. Wat is jouw dagelijkse reminder? Wat helpt jou om te doen wat goed is voor jou? Ik weet zeker dat je met het delen ervan heel veel mensen helpt vandaag. Ook dat is een voorbeeld van DOEN.

Let's Rebel! @Noordelijke Banenbeurs

Hey Rebel! Je was bij onze talk tijdens de Noordelijke Banenbeurs én hebt de link naar deze pagina gevolgd. Wil je de RebelGame winnen?

Vakantie is.. om te vieren!

Ik ontdekte het pas drie jaar geleden, mijn perfecte vakantie. Stel je het volgende eens voor: overal watervallen, alleen maar groen om je heen en zover je kan kijken is er water wat voortkomt uit de meest reusachtige en imposante fjorden. Zet mij hier neer - in Noorwegen om precies te zijn - en ik vier de beste vakantie van mijn leven. Ge-nie-ten.

Vakantie is... een verplicht nummertje

Je werkt het hele jaar door om op vakantie te mogen. Het is jouw beloning voor al het harde werk dat je hebt verzet en dus moet je daar ook alles uithalen. Daarna kan je namelijk weer uitgerust en bijgetankt alles geven! Toch?

Vakantie is... een soort eindstreep waarna ik eindelijk kan opladen

Mijn lichaam gaf steeds meer signalen dat die vakantie te ver weg was, maar ik bleef mezelf voorhouden dat ik dat punt moest halen.

Vandaag verkies ik moed boven comfort

Hoewel de special van Brené Brown vorige week vrijdag al uit was op Netflix, was ik er woensdagavond ‘pas’ aan toe om ‘m te kijken. Als ik dan toch iemand moet noemen van wie ik fan ben, dan is zij het wel. En juist daarom was het voor mij vorige week een week te vroeg dat de special online kwam. Toen voelde ik me er veel te kwetsbaar voor.

Samen creëren we een arbeidsmarkt vol #happyrebels. Doe je mee?

Hoe we die grote missie samen gaan bereiken? Dat is niet makkelijk en een flinke klus. Maar we hebben een plan. Lees hier wat jij kunt doen om onze missie te steunen!

Durf jij ook te doen wat goed is voor jóu?

Het is zo gemakkelijk om je te laten leiden door gemak, geld en zekerheid. Maar oh, wat wil ik het graag tegen je zeggen: doe wat bij je past. Hoe moeilijk het ook lijkt (en soms ook is): doe wat goed is voor jóu! Dit is wat het mij heeft opgeleverd.

Ben je nou een #happyrebel of hoe zit dat?

Ben jij ook een keer in de RebelBoost beland of heb jij de RebelBox in handen gehad? Ben jij al meer aan het doen wat goed is voor jou? Help ons mee om onze missie te bereiken! Je hoeft alleen maar een paar kruisjes te zetten.

Wat is betekenisvol werken voor jou? Kies uit deze organisaties.

Wij hebben besloten om een samenwerking aan te gaan met de onderstaande betekenisvolle organisaties. Hoe? Door 10% van elke verkochte RebelBox te doneren aan zo'n organisatie. Welke organisatie verdient deze donatie volgens jou, vanwege hun bijdrage aan het verhogen van het nationaal werkgeluk?

Rebelleren kun je leren (en dat legt je geen windeieren)

“Veel mensen gedragen zich als een kudde schapen op de werkvloer,” aldus professor Francesca Gino. En dat is zonde, want de rule-breakers zijn vaak heel succesvol in hun werk- en privéleven. Bovendien kunnen rebellen écht zichzelf zijn en hoeven zij geen poppenkast te spelen. Hoog tijd voor een lesje rebelleren dus."

Werkgeluk: eerst zien, dan geloven

Het is hét buzzwoord van de laatste tijd en iedereen is ermee bezig. Toch lijkt niemand iets van het woord te snappen. Ik zal je uitleggen hoe je wij dit concreet hebben gemaakt en waar wij gelukkig van worden. En oja, onze klanten ook.

Waarom werkgeluk een werkwoord zou moeten zijn

Suzanne Zijlstra is ervan overtuigd dat je geen permanente staat van geluk kan vinden en het zeker geen doel op zich is. Hoewel zij zich bij Noorderlink voor het eerst in haar carrière een #happyrebel voelt, is zij echt niet altijd gelukkig. Wel weet ze op deze momenten weet ze waar het aan ligt, wat ze nodig heeft en wat ze eraan kan doen.

RebelBreakfast

Hé, zeg eens eerlijk. Hoe gelukkig ben jij eigenlijk in je werk? Ga je na de vakantie op dezelfde voet verder of kom je in actie? Voor de rebellen in Noord-Nederland organiseren wij op 28 september een RebelBreakfast. Maar! Jij mag alleen bij ons aanschuiven als je het écht aandurft om een #happyrebel te worden.

Een Chief Happiness Officer in elke organisatie?!

Steeds meer bedrijven investeren in geluk op het werk. Sommige werkgevers hebben hiervoor zelfs een aparte functie in het leven geroepen: de Chief Happiness Officer. Elke medewerker heeft zijn of haar eigen geluksknoppen en voor een gelukkige organisatie is een duurzame aanpak nodig. Een serieuze taak.

Werk maken van geluk. Zo doe je dat.

Werkgeluk integreren in je werk of organisatie is een uitdaging. Niet voor niets gaan veel mensen en organisaties het (nog) uit de weg. Gelukkig is dit niet niet voor iedereen het geval. Jessie van Breugel en de organisatie waar hij teamleider is, Guidion, zijn de uitdaging aangegaan. Hoe zij dit aanpakken en voor welke uitdaging Jessie nog steeds staat? Lees het in zijn RebelStory.

Ik wil mensen de kans geven om te doen wat ze leuk vinden!

Wouter Star is nu bijna een half jaar onderdeel van team Rebelpoint. Je had het kunnen verwachten: hij is een #happyrebel. Lees in zijn RebelStory wie hij is, wat hij belangrijk vindt en waarom zijn persoonlijke missie haarfijn aansluit bij de missie van Rebelpoint.

Dit zou elk team af en toe moeten doen!

Lot van Leth heeft het gevoel dat haar medewerkers gelukkig zijn, maar ze vindt dat ze daar niet zomaar vanuit mag gaan. Zij is van mening dat wanneer mensen zelf weten wat ze nodig hebben en belangrijk vinden, het makkelijker wordt om het werkgeluk van de medewerkers van Accolade te verhogen. Daarom stuurt Lot haar medewerkers op ontdekkingstocht met de RebelBox.

21 redenen waarom werkgeluk niet werkt in jouw organisatie

We worden ermee platgegooid. Lezingen, events, berichten op LinkedIn. Overal zien we terug dat je als medewerker of organisatie niet meer om werkgeluk heen kan. Ik moet toegeven: je hebt gelijk als dit voor jou niet het geval is.

Energetic Rebel: Hoe krijg ik meer energie in en van mijn werk?

Hoe kan jij ervoor zorgen dat je iedere dag met energie naar het werk gaat en energiek weer naar huis gaat? Wil jij een #happyrebel worden? Maak dan snel kennis met het eerste thema dat je hierbij gaat helpen!

De Pieces aan de Herestraat in Groningen is nu officieel een Rebelpoint! In de afgelopen 40 dagen hebben de medewerkers met behulp van de RebelBox inzicht gekregen in en gewerkt aan hoe zij energieker en gelukkiger kunnen. Hoewel het al een op topteam was, heeft de RebelBox nóg meer uit de medewerkers en het team gehaald. Met prachtige resultaten als gevolg.

Wat heb jij nodig om een happy rebel te worden?

Dat Randy Soemosemito een happy rebel is, is wel duidelijk. Lees in zijn RebelStory waar dit 'm in zit en waarom hij zo dankbaar is dat hij een happy rebel is en kan zijn door zijn werkgever. Het is niet voor niets dat hij zich wil inzetten om van Actium een organisatie vol happy rebels te maken.

Een #happyrebel. Wat is dat nu eigenlijk?

Rebelpoint heeft een duidelijke missie. Wij streven naar een wereld met bevlogen organisaties, waarin happy rebels de werkvloer domineren. Als je Rebelpoint volgt op social media heb je #happyrebel en #rebelpoint vast voorbij zien komen. Maar wat is een Rebelpoint en wat zijn happy rebels? En wat is nu precies de rol van Rebelpoint?

Rebelpoint bestaat 3 jaar!

Wat vliegt de tijd en wat ben ik trots! Het is vandaag alweer 3 jaar geleden dat ik mijn bedrijf heb opgericht. Een mooi moment om terug te blikken op de toffe en rebelse momenten in deze jaren. Wat is jouw tofste en meest rebelse herinnering?

Het gelukkigste bedrijf van Groningen is...

Ben jij werkzaam bij een organisatie in Groningen en zijn er dinsdag bij jullie ook Happy Rebels binnen gestormd? Dat kan goed kloppen! Vanuit Rebelpoint zijn we dinsdag op zoek gegaan naar het gelukkigste bedrijf van Groningen.

Is jouw bedrijf het gelukkigste bedrijf van Groningen?

Is jouw organisatie hét voorbeeld van een bedrijf vol met gelukkige medewerkers of wil je er juist achter komen in hoeverre jouw medewerkers gelukkig zijn? Doe dan aanstaande dinsdag 10 oktober mee aan de challenge van Rebelpoint!

Happy TP-rebels gezocht!

Op 10 oktober bestaat de opleiding Toegepaste Psychologie 10 jaar en dit gaan we vieren in het centrum van Groningen! Hoe? Dat is nog een verrassing, maar lees vooral even verder als je een Toegepast Psycholoog (in opleiding) bent.

Wat moet ik met een doos op de werkvloer?

De laatste voorbereidingen zijn in volle gang. Morgen is het zo ver: de lancering van de RebelBox! De eerste organisatie gaat 40 dagen aan de slag om van haar medewerkers #happyrebels te maken. Met als doel om de organisatie tot een Rebelpoint te maken. Hoe? Met de RebelBox! Benieuwd naar wat deze doos voor jou als stoere ondernemer, leidinggevende of medewerker kan betekenen? Lees dan nu verder!

Je kan beter fouten maken dan niets doen!

YoungCapital gelooft in de kracht van jonge mensen en brengt hoogopgeleid IT-talent in contact met opdrachtgevers. Maar dat niet alleen. Ook de organisatie zelf zit boordevol kanjers. Ik sprak met #happyrebel en IT-recruiter Wouter Bloupot over wat hem zo gelukkig maakt in zijn werk en wat fouten maken hier in zijn ogen mee te maken heeft.

Yes! Afgestudeerd! En nu?

Met trots kan ik met jullie delen dat team Rebelpoint groeit! Iris Thedinga is dit jaar afgestudeerd als Toegepast Psycholoog. Als nieuwsgierige rebel gaat ze op onderzoek uit en beantwoordt ze de meest gestelde vragen van ondernemers, leidinggevenden en werknemers. Heb jij vragen over jouw werkgeluk of dat van je medewerkers? Laat het Iris weten en dan gaat ze voor je op onderzoek uit!

Waarom een gedeelde missie leidt tot gelukkige medewerkers

Een bedrijf met een duidelijke missie en met medewerkers die zich met deze missie identificeren, kent gelukkigere medewerkers dan bedrijven die dit niet hebben. Hier is Kristy van Lammeren van overtuigd. Het is niet voor niks dat ze zo gelukkig is in haar werk bij War Child. Haar persoonlijke missie sluit haarfijn aan bij de missie van War Child. Benieuwd naar Kristy's verhaal? Lees het in haar RebelStory.

Celebrate progress!

Het was een sprong in het diepe en velen geloofden niet in haar plan om een winkel op 't Harde te openen. Lize de Bruijn hield voet bij stuk. Ze geloofde dat ze met haar winkel Spring Store daadwerkelijk positieve veranderingen in haar dorp teweeg kon brengen. Hoewel dit mentaal en financieel niet altijd makkelijk was, heeft ze bewezen dat het kan! Benieuwd naar haar verhaal? Lees het in haar RebelStory.

If you believe, you can achieve

Tien jaar geleden had niemand verwacht dat ze hier nu zouden staan. In 2013 zetten Kenneth Kroes en Léon Benschop een eerste voorzichtige stap in de hardstyle-scene. Ze trokken er een jaar voor uit om hun muziek te delen. Nu, vier jaar later, zijn ze wereldwijd bekend als de DJ's van Audiotricz. Dat ze dit bereikt hebben vanuit een groot geloof in zichzelf, blijkt wel uit hun RebelStory.

Verandering is niet leeftijdsgebonden

Graag laat ik jullie kennismaken met laatbloei-rebel Anja de Lange. Op 57-jarige leeftijd besloot ze dat ze de laatste tien jaren van haar carrière niet zo wilde doorbrengen. Verandering in haar huidige werk was geen optie. Ze hakte de knoop door en prikte de datum waarop ze haar baan ging opzeggen. Gastvrouw Anja nodigde me uit aan tafel bij Droom van Zwolle, waar ze nu werkzaam is. Dat een positieve verandering in het werk niet leeftijdsgebonden is, blijkt wel uit haar RebelStory.

Kijk eens in de spiegel!

Wie mij kent, weet dat ik jarenlang gewerkt heb mij Da Pietro in Elburg. Daarnaast weten ze dat in deze jaren samenwerkte met een fantastische collega: Gerrit jan van Klompenburg. Een unieke horecamedewerker die er met kop en schouders bovenuit steekt. Hij is één van de mensen die me heeft laten ervaren dat ik in het werk het gelukkigst ben als ik écht mezelf kan zijn en mag laten zien aan anderen.

De detailhandel staat voor een uitdaging!

Toen ik tijdens een middag shoppen de ONLY aan de Vismarkt in Groningen binnenliep, trof ik weer een happy rebel: Maaike Brouwer. Het is haar missie dat zoveel mogelijk mensen gelukkig de winkel uitlopen. Happy met zichzelf en happy met hun kleding. Vorig jaar was ze niet echt gelukkig in haar werk. Wat heeft ze gedaan, waardoor ze nu gelukkiger is in haar werk? En wat wil ze de detailhandel adviseren om te blijven bestaan? Lees het in haar RebelStory.

Je droombaan creëen in 1 jaar? Dat kan!

Als er een bedrijf is dat werkgeluk predikt, dan is Ben & Jerry's het wel. Vorige week ontmoette ik één van de happy rebels van het bedrijf: Amber van Staalduinen. Ze komt net op de arbeidsmarkt komt kijken, maar heeft nu al haar droombaan al gevonden! Hoe het Amber is gelukt? Lees het in haar RebelStory.

Stel jezelf deze vragen om jouw werk leuker maken!

Karin Raaijmakers - van Leeuwen wil zoveel mogelijk mensen de kans geven om te groeien en zich te ontwikkelen. "Ik merk om me heen dat veel mensen niet zichzelf zijn in het werk en wellicht zou het hen helpen om antwoord te geven op twee belangrijke vragen." Hoe zij dit heeft gedaan? Lees het in haar RebelStory.

Weet jij waarom je doet wat je doet?

Vluchtelingen neerzetten als individuen en ze met al hun talenten een gezicht geven. Dat is de missie van Tim Boxhoorn, mede-oprichter van 1outof60million. Na een zoektocht van jaren is hij erachter gekomen dat hij zich in deze wereld wil begeven en dat hij hierin zijn grootste geluk vindt. Hoewel er een lange zoektocht aan vooraf ging, heeft hij nu helder waarom hij doet wat hij doet in het werk. En ook dat brengt natuurlijk risico's met zich mee.

Als de hoofdweg niet goed voelt, neem dan het zandpad

Bij Cruising Barcelona wordt fietsen een belevenis! Zo luidt de eerste zin op hun website. En dat het een belevenis was, is een feit. Cruising Barcelona is het bedrijf van Mahrou Raisani en haar man. Dertien jaar geleden zijn ze naar Barcelona vertrokken om hun passie voor de stad en fietsen achterna te gaan. De energie van Mahrou is terug te vinden in het gehele bedrijf. Waar dit 'm in zit? Lees het in haar RebelStory.

Welk gevoel overheerst gedurende een werkdag?

Als je regelmatig bij de Pieces aan de Herestraat in Groningen komt, dan ken je haar wel. Anouk de Jong is shopmanager van deze winkel en de kleinste (163 cm) rebel die ik tot nu toe ben tegengekomen. In korte tijd is ze van parttimer opgeklommen tot shopmanager. De verschillende, soms rebelse, aspecten in haar werk zorgen ervoor dat ze aan het eind van iedere werkdag kan zeggen dat het positieve gevoel heeft overheerst.

Je diepste vuurtje aanwakkeren. Durf jij het aan?

Louet Hollen is community- en eventmanager van De Pijp Groningen. Ze is daar in dienst, maar heeft de vrijheid om als ondernemer te handelen. Toen ze in haar vorige banen veel dingen volgens het boekje deed, voelde ze altijd een bepaalde onrust. Hier kwam een einde aan toen ze erachter kwam waar ze écht blij van wordt. Benieuwd naar wat het nodige lef haar opleverde? Lees het in haar RebelStory.

Is een burn-out een teken dat je je leven moet omgooien?

Herhealth.nl. De naam zegt het al. Een platform dat vrouwen handvatten geeft voor een gezond en gelukkig leven! Josine Mooij heeft drie jaar lang een burn-out gehad. Dé aanleiding voor haar drive om vrouwen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Hoewel het echt niet altijd makkelijk is, zal een burn-out haar nooit meer overkomen.

Blijf altijd kritisch. Ook op wat je op Sikkom leest.

Sikkom. Als inwoner van Groningen kan je er inmiddels niet meer omheen. Maar wie is eigenlijk de oprichter ervan? Jawel, dat is Willem Groeneveld. De schoolverlater en party animal van tien jaar geleden. Nu het gezicht achter Sikkom. Wat maakt dat hij zo goed terecht is gekomen? Na een ochtend uitslapen tot elf uur en een sterke bak koffie deelt hij zijn RebelStory bij Rebelpoint.

Waarom werkgeluk 'm niet in (zwart) geld zit

Als er iemand is die de extremen kent van geluk en ongeluk, dan is Jeremiah Pelatja het wel. Door verkeerde keuzes belandde hij in de criminaliteit. Werken deed 'ie, maar dan voor zwart geld. Ongeveer jaar geleden draaide zijn leven 180 graden om. Benieuwd naar de aanleiding en naar zijn keuze om een sprong in het diepe nemen en ondernemer te worden? Lees het in zijn RebelStory.

Ontdek vandaag nog jouw purpose in life

In ons drukke werkleven is het een uitdaging om voldoende te bewegen en gezond te eten. Marije Klomp is personal trainer bij Infinity Flow, geeft haar trainingen bij Plaza Sportiva en is dé persoon die je hierbij kan helpen.

Wat kan je doen als je met tegenzin naar je werk gaat?

Vorige week maakte ik kennis met een HR-medewerker van de Rijksuniversiteit Groningen: Marjolein van den Brink. Jarenlang ging ze met lood in haar schoenen naar het werk. Vorig jaar besloot ze dat het genoeg was en gooide ze het roer om. "Ik heb weer energie, ben gelukkig en heb elke dag zin om aan het werk te gaan!"

Alleen jij kan ervoor zorgen dat je gelukkig bent in je werk

Alexander Termeer is kassamedewerker bij de AH op de Grote Markt in Groningen. Lees hier hoe hij zelf de regie pakt om gelukkig te zijn in zijn werk.

Waarom rebelse keuzes alles behalve populair zijn

Hans Geluk is in de zomer van 2013 afgestudeerd aan kunstacademie Minerva. Nu is hij managing partner van G2K en mede-eigenaar van creatief bureau PIT. Nieuwsgierig naar zijn verhaal? Lees hier zijn RebelStory.

Gelukkige medewerkers in 3 stappen

Gelukkige medewerkers zorgen voor succesvolle organisaties. Maar hoe doe je dat? Lees hier hoe je in drie stappen voor geluk op de werkvloer zorgt.

Rebellen gezocht!

Ben of ken jij een ondernemer of werknemer waar het geluk van afspat, die een doel of droom voor ogen heeft, de verantwoordelijkheid neemt, zijn hart volgt? Iemand die niet met de meute meeloopt, maar doet waar hij/zij in gelooft? Laat het dan snel weten!

Zou je tevreden zijn als dit je laatste dag is?

Hij wil mensen wakker schudden om het beste uit zichzelf en hun werk te halen. Donovan Maduro, eigenaar van Café Donovans aan de Peperstraat in Groningen.

Als je je droom als uitgangspunt neemt, is er maar één optie

Als er iemand is die zijn dromen achterna gaat om gelukkig te zijn in zijn werk, dan is Mo Hersi het wel. Hij loopt 800 kilometer door Nederland, zonder geld op zak.

Vasthouden aan mijn idealen is niet altijd makkelijk

"Volg je hart en houd vast aan je idealen. Maak je doel groter dan je obstakels!" De boodschap van George Arakel, oprichter van Voorbeeld Allochtoon. De boodschap die hij aan werkend Nederland wil meegeven.

RebelStory - Jolijn Creutzberg

10 maart, de verjaardag van powervrouw Jolijn Creutzberg, oprichter van de sociale onderneming Van Hulley. Dat vonden de vrouwen reden voor een feestje!

RebelStory - René Prins Radix

Hoe kan je Internationale Vrouwendag beter invullen dan in de stoel bij je favoriete kapper in Groningen? René Prins Radix, eigenaar van Hair Studio One by René.

Rebels inspire rebels(-to-be)

Rebelpoint is een hub die mensen in staat stelt om veranderingen tot stand te brengen en meer betekenis te vinden in het werk of in hun organisatie. Ben of ken jij een échte rebel? Laat het weten en deel je RebelStory met Nederland!

Let's celebrate spring!

Spring is nature's way of saying: Let's Party! Je bent op 18 maart van harte welkom om samen met ons de lente in te luiden!

Reframed goes into Rebelpoint!

Met Reframed zijn de eerste zaadjes geplant en weten we dat we moeten reframen om ten goede te veranderen. Nu is het tijd om in actie te komen. Join the Rebelpoint!