'Rebelleren in de praktijk'. Inspiratie en tools van en voor mensen met werklef. 

Genomineerd voor de JOP!

Hoera! Anique is een van de acht halve finalisten van de Jonge Ondernemers Prijs.

Ook zo blij dat 2020 er bijna op zit?

Dit bizarre jaar vraagt om een waardige afsluiting! Jouw team verdient een feestje!

Na een half jaar rebelleren in 2020..

Het eerste half jaar van 2020 zit erop en dit half jaar hadden wij héél anders ingeschat.

SLIM subsidie voor leren en ontwikkelen

Staan leren en ontwikkelen in jouw organisatie hoog op de agenda?

Waardering uitspreken lastig? 3 redenen waarom je het toch moet doen.

Veel van onze klanten vinden het maar ingewikkeld, complimenten geven. En toch is het essentieel. In dit artikel 3 redenen om er morgen mee te beginnen. Als leidinggevende, maar ook als collega.

Complimenten geven voor beginners: 3 handvatten

Hoe geef je een goed compliment? 3 dingen om op te letten zodat je complimenten geeft waar je mensen echt blij mee maakt.

4 tips voor een succesvol én leuk online overleg

Van onze klanten horen we vaak dat vergaderingen, helemaal online, energievreters zijn. Wij stappen de meeste online vergaderingen vol energie uit. Hoe dat kan? Lees mijn 4 tips.

Opgebrande medewerkers en CEO’s met handen in het haar

Ik wil het al weken schrijven, maar durfde het niet goed. Ik begrijp namelijk heel goed dat overleven voor veel bedrijven de belangrijkste prioriteit is en ik wil niemand tegen de borst stoten. Tot ik gisteren gebeld werd door een CEO van zo’n 200 medewerkers. Zijn angst? Dat mensen geen eigenaarschap tonen, werkloos thuis zitten en niet weten wat de KPI's zijn.

Word jij soms ook gillend gek van al die dingen die goed voor je zouden zijn? Er is zoveel wat je eigenlijk zou moeten. Het levert druk op. Een pleidooi om te durven kiezen wat goed is voor jou.

Je wilt toch niet niet ontwikkelen?!?  De voordelen van een growth mindset en hoe je die ontwikkelt

Growth mindset, wel eens van gehoord? Het sluit prachtig aan bij onze Rebelmethode. Wat het is en hoe je een growth mindset creëert lees je hier.

Vertrouwen bouwen.. oké, maar hoe dan?!?

Vertrouwen in teams is de basis voor een goede samenwerking, voor meer effectiviteit en voor betere resultaten. Maar hoe zorg je voor vertrouwen in jouw team? In dit artikel de theorie van Pauline Voortman, met ons eigen Rebelpoint team als voorbeeld.

Online RebelGuide Programma's

Energie, lef en betrokkenheid in jouw team. Juist nu is het tijd om in verbinding te blijven en een positieve werksfeer te creëren. Hoe pak je dit nu het beste aan?

RebelChallenge Liveblog

Zoals je de liveblogs van de media volgt bieden wij jou een liveblog op gebied van werklef. Want deze periode stelt ons voor hele nieuwe uitdagingen.

RebelGuide

Wil je jezelf ontwikkelen en je verdiepen in de vijf thema's uit de RebelMethode? We gaan deze periode de RebelGuide inzetten om individueel aan de slag te gaan! That's new! Ga je later met je team aan de slag met een RebelBox? Dan vul je de guide nog een keer in en kun je zien welke ontwikkeling je al hebt doorgemaakt.

Digivrijmibo

Zoals je de liveblogs van de media volgt bieden wij jou een liveblog op gebied van werklef. Want deze periode stelt ons voor hele nieuwe uitdagingen.

Het positief blijven bekijken

Zoals je de liveblogs van de media volgt bieden wij jou een liveblog op gebied van werklef. Want deze periode stelt ons voor hele nieuwe uitdagingen.

Bevrijdingsmiddagborrel

Zoals je de liveblogs van de media volgt bieden wij jou een liveblog op gebied van werklef. Want deze periode stelt ons voor hele nieuwe uitdagingen.

Fiduwattes?!? Wat vertrouwen jouw organisatie gaat brengen

Wil je je als organisatie ontwikkelen en medewerkers stimuleren om zelf de regie te nemen in hun werk? Daar is vertrouwen voor nodig! Maar wat is nou vertrouwen? En nog veel belangrijker: hoe zorg je voor vertrouwen binnen jouw organisatie?

5 jaar rebelleren: van werkgeluk naar werklef

Het is misschien niet zo rebels om een jubileum van 5 jaar te vieren, maar ik doe het lekker toch. Wat is jouw tofste en meest rebelse herinnering aan Rebelpoint?

Kleine stapjes (al krijg ik jeuk van verkleinwoorden)

Gisteren sprak ik met twee #happyrebels die eerder dit jaar samen met vijftig collega’s de RebelBoost! hebben gevolgd. We waren het erover eens dat het in een tijd waarin we zoveel moeten snel weer vergeten om te doen wat goed is voor ons. Wat is jouw dagelijkse reminder? Wat helpt jou om te doen wat goed is voor jou? Ik weet zeker dat je met het delen ervan heel veel mensen helpt vandaag. Ook dat is een voorbeeld van DOEN.

Vakantie is.. om te vieren!

Ik ontdekte het pas drie jaar geleden, mijn perfecte vakantie. Stel je het volgende eens voor: overal watervallen, alleen maar groen om je heen en zover je kan kijken is er water wat voortkomt uit de meest reusachtige en imposante fjorden. Zet mij hier neer - in Noorwegen om precies te zijn - en ik vier de beste vakantie van mijn leven. Ge-nie-ten.

Vakantie is... een verplicht nummertje

Je werkt het hele jaar door om op vakantie te mogen. Het is jouw beloning voor al het harde werk dat je hebt verzet en dus moet je daar ook alles uithalen. Daarna kan je namelijk weer uitgerust en bijgetankt alles geven! Toch?

Vakantie is... een soort eindstreep waarna ik eindelijk kan opladen

Mijn lichaam gaf steeds meer signalen dat die vakantie te ver weg was, maar ik bleef mezelf voorhouden dat ik dat punt moest halen.

Vandaag verkies ik moed boven comfort

Hoewel de special van Brené Brown vorige week vrijdag al uit was op Netflix, was ik er woensdagavond ‘pas’ aan toe om ‘m te kijken. Als ik dan toch iemand moet noemen van wie ik fan ben, dan is zij het wel. En juist daarom was het voor mij vorige week een week te vroeg dat de special online kwam. Toen voelde ik me er veel te kwetsbaar voor.

Durf jij ook te doen wat goed is voor jóu?

Het is zo gemakkelijk om je te laten leiden door gemak, geld en zekerheid. Maar oh, wat wil ik het graag tegen je zeggen: doe wat bij je past. Hoe moeilijk het ook lijkt (en soms ook is): doe wat goed is voor jóu! Dit is wat het mij heeft opgeleverd.

Rebelleren kun je leren (en dat legt je geen windeieren)

“Veel mensen gedragen zich als een kudde schapen op de werkvloer,” aldus professor Francesca Gino. En dat is zonde, want de rule-breakers zijn vaak heel succesvol in hun werk- en privéleven. Bovendien kunnen rebellen écht zichzelf zijn en hoeven zij geen poppenkast te spelen. Hoog tijd voor een lesje rebelleren dus."

De Pieces aan de Herestraat in Groningen is nu officieel een Rebelpoint! In de afgelopen 40 dagen hebben de medewerkers met behulp van de RebelBox inzicht gekregen in en gewerkt aan hoe zij energieker en gelukkiger kunnen. Hoewel het al een op topteam was, heeft de RebelBox nóg meer uit de medewerkers en het team gehaald. Met prachtige resultaten als gevolg.

Rebelpoint bestaat 3 jaar!

Wat vliegt de tijd en wat ben ik trots! Het is vandaag alweer 3 jaar geleden dat ik mijn bedrijf heb opgericht. Een mooi moment om terug te blikken op de toffe en rebelse momenten in deze jaren. Wat is jouw tofste en meest rebelse herinnering?

Wat moet ik met een doos op de werkvloer?

De laatste voorbereidingen zijn in volle gang. Morgen is het zo ver: de lancering van de RebelBox! De eerste organisatie gaat 40 dagen aan de slag om van haar medewerkers #happyrebels te maken. Met als doel om de organisatie tot een Rebelpoint te maken. Hoe? Met de RebelBox! Benieuwd naar wat deze doos voor jou als stoere ondernemer, leidinggevende of medewerker kan betekenen? Lees dan nu verder!

Reframed goes into Rebelpoint!

Met Reframed zijn de eerste zaadjes geplant en weten we dat we moeten reframen om ten goede te veranderen. Nu is het tijd om in actie te komen. Join the Rebelpoint!