Het positief blijven bekijken
- 3 lessen uit onze #digivrijmibo

Afgelopen vrijdag was het zover, de eerste #digivrijmibo. In 4 dagen stampten we hem uit de grond. En het was zo’n prachtig voorbeeld van leren door te doen in deze rare tijd, dat ik onze geleerde lessen graag met je deel.

1. Denk buiten de box

Als we het heel simpel bekijken bieden wij met Rebelpoint trainingen aan. Met heel veel actieve werkvormen; we geloven in doen, doen, doen. En dat doen, doen we dan vooral in teams in organisaties. Niet meer bij elkaar komen in groepen is voor ons dus een streep door onze handel. We appten heel wat heen en weer in onze appgroep vorige week, hoe moest het nu verder. We gingen terug naar de kern. Waarom zijn wij Rebelpoint, waar staan we voor? Werklef! Lef om te doen wat goed is voor jou. Deze tijd biedt ruimte voor reflectie, mensen hebben wat meer tijd. En het biedt ook allerlei uitdagingen, hoe ga je daar op een rebelse manier mee om? Er ontstond een plan.

2. Maak gebruik van talent

Ik ging aan de slag met opdrachten die we online konden delen. Eén van de thema’s van de RebelMethode is de Sociale Rebel. Met alleen online contact is dat een lastige. Hey, hoe zit het eigenlijk met de vrijdagmiddagborrel… Het was dinsdag toen ik ‘m in de groep gooide, en toen gebeurde er zoiets gaafs. We hadden een doel en iedereen pakte als van nature z’n eigen rol. Sharon is onze projectleider, dat doet ze ook veel voor evenementen. Ik had dat in mijn relatief korte tijd bij Rebelpoint nog niet gezien maar wauw, die vrouw kan knallen. Ze maakte meteen een planning, zocht contact met relaties uit de evenementenbranche en zorgde dat alles geregeld werd. Anique en ik doken in de inhoud, hoe moest die #digivrimibo er dan uit komen te zien?

3. Heb lol!

Naast een bericht op nu.nl, een geweldig mooi feestje op vrijdagmiddag (bekijk de aftermovie!) en een afspraak om dit vanaf nu elke vrijdagmiddag te gaan doen, was ons belangrijkste succes afgelopen week dat we zo in de flow zaten. Samen werken aan een gaaf doel werkt! Hoe rot deze situatie ook is, bij de pakken neer gaan zitten gaat in ieder geval niet helpen. Dus laten we proberen lol te blijven hebben met elkaar. En er gebeurt al zoveel moois in het land, van tekeningen voor patiënten tot mooie maaltijden van de beste restaurants voor mensen die het nodig hebben. Wij gaan dat moois delen op ons liveblog. Met daarbij tips en tricks over hoe jij kunt doen wat goed is voor jou.

We hopen ook online met jou kennis te maken: #digivrijmibo, vrijdag 27 maart vanaf 16.30 uur via Zoom, DJ Arnoud is ook weer van de partij!


 

RebelChallenge Liveblog

 

Geschreven door: Margreet Tijms