Rebelpoint bestaat 3 jaar! 

Wat vliegt de tijd en wat ben ik trots! Het is vandaag alweer 3 jaar geleden dat ik mijn bedrijf heb opgericht. Een mooi moment om terug te blikken op de toffe en rebelse momenten in deze jaren. Wat is jouw tofste en meest rebelse herinnering?

Hoe het begon

Toen ik mezelf in juli 2014 officieel een toegepast psycholoog mocht noemen, had ik twee dromen. Ik wilde het werk doen waar ik blij van werd, wat ik belangrijk vond en waar ik goed in was en ik wilde andere mensen helpen om hetzelfde te kunnen doen in hun huidige werk of in een nieuwe baan. Hoe kan het dat werk zo'n groot deel van ons leven inneemt en dat er zoveel mensen zijn die niet gelukkig zijn in het werk? Mijn geloof dat het anders kon en moest, was zo sterk dat ik op 27 oktober mijn bedrijf Reframed inschreef bij de Kamer van Koophandel. Als broekie op de arbeidsmarkt, zonder relevante werkervaring. 

Mijn meest rebelse ervaringen

Onderzoek in de praktijk resulteerde in de eerste opdrachten en een prachtige website. Een jaar na de oprichting ben ik een samenwerking aangegaan met Tess en hebben we er in het pand aan de Nieuwe Ebbingestraat hard aan gewerkt om Reframed verder op te bouwen. In het authentieke pand hebben we veel werknemers geholpen om stappen te zetten naar meer werkgeluk en teams en organisaties geadviseerd over wat ervoor nodig is om een bedrijf te creëren waarin medewerkers gelukkig zijn.

Na de viering van het 2 jarig bestaan kwam mijn (werk)leven op zijn kop te staan. Tess ontdekte dat niet het ondernemen, maar het werken in een organisatie haar gelukkiger maakte in haar werk en besloot om te stoppen. In dezelfde week lag er een brief op de mat, met de eis om mijn bedrijfsnaam te veranderen. Op dat moment voelde het echt alsof mijn droom in duigen viel, mijn 'kind' van me werd afgepakt en ik net zo goed een baan kon gaan zoeken. Nu, na drie jaar, zie ik hoeveel moois het mij heeft opgeleverd. 

Begin dit jaar is Reframed overgegaan in Rebelpoint en dit is mijn meest rebelse ervaring van de afgelopen jaren geweest. Wat zouden mensen ervan vinden? Moest ik weer opnieuw beginnen? Integendeel. Rebelpoint is een weerspiegeling van wie ik ben. Het geeft me meer dan ooit de kans om het werk te doen waar ik blij van word en om te doen wat ik belangrijk vind en goed kan. Mijn kernwaarden authentiek, vastberaden en positief staan centraal en ik werk iedere dag aan mijn missie: een wereld met bevlogen organisaties waarin happy rebels de werkvloer domineren. Werkgeluk is voor iedereen weggelegd! 

En nu?

Een paar maanden geleden heeft Rebelpoint een nieuwe tool gelanceerd: de RebelBox. Verandering ontstaat niet in één dag en wij geloven dan ook niet dat een eendaagse training leidt tot Rebelpoints met happy rebels. Met de RebelBox bieden wij een traject, waarin we met jouw team of organisatie de eerste stappen zetten voor duurzame verandering. Waarom ik opeens in de we-vorm praat? Omdat ik dit sinds een paar maanden niet meer alleen, maar met de hulp van een paar happy rebels doe. Wie dit zijn en wat ze doen? Dat kan je binnenkort lezen in hun RebelStories! 

Nu de RebelBox een feit is, ben ik weer verder gaan schrijven aan mijn boek. Het doel is om dit boek begin volgend jaar te lanceren. Met een groot RebelEvent willen wij de lancering van het boek en het 3-jarig bestaan van Rebelpoint met je vieren. Wil je hierbij zijn? Houd dan de social media en de website van Rebelpoint in de gaten.

Wat is jouw tofste of meest rebelse herinnering aan Rebelpoint?

Hoe gaaf is het dat er al zoveel happy rebels werkzaam zijn op de arbeidsmarkt? Dat bedrijven tot het inzicht komen dat ze happy rebels nodig hebben om in deze tijd succesvol te zijn? En dat de eerste bedrijven aan de slag gaan met de RebelBox?

Ik ben er ontzettend dankbaar voor dat ik in deze jaren zoveel mensen heb mogen helpen en leren kennen en wil iedereen bedanken voor mooie momenten en herinneringen. Vandaag sta ik hier extra bij stil. Wil jij jouw tofste of meest rebelse herinnering aan Rebelpoint met ons delen?