Kleine stapjes (al krijg ik jeuk van verkleinwoorden)

Gisteren sprak ik met twee heren die eerder dit jaar samen met vijftig collega’s de RebelBoost! hebben gevolgd. We waren het erover eens dat het in een tijd waarin we zoveel moeten snel weer vergeten om te doen wat goed is voor ons. Wat is jouw dagelijkse reminder? Wat helpt jou om te doen wat goed is voor jou? Ik weet zeker dat je met het delen ervan heel veel mensen helpt vandaag. Ook dat is een voorbeeld van DOEN. 

Kwart medewerkers zal uitvallen door stress

Misschien heb je het wel gelezen. Als we niets doen, zal in 2030 een kwart van de werkenden minder kunnen werken door stress en overbelasting.  De cijfers liegen er niet om: in de afgelopen twintig jaar is het aantal medewerkers met een burn-out verdubbeld. Als we er niet snel iets aan doen, komt dit erop neer dat over iets meer dan tien jaar een kwart van de werknemers thuiszitten of minder inzetbaar zijn. De Arbo Unie luidt de noodklok. 

Kleine stapjes (al krijg ik jeuk van verkleinwoorden)

We rennen en vliegen wat af. We vinden het moeilijk om grenzen aan te geven. We zitten het grootste deel van de dag in ons hoofd en proberen alles onder controle te houden. En aangezien we allemaal mensen zijn, jagen we elkaar hier ook nog in op. We zijn mensen. Hoewel de RebelBoost! handvatten geeft om te onderzoeken wat je (op een dag) nodig hebt en te peilen hoe het er voor jou voorstaat, zijn we het er volgens mij over eens dat dat niet voldoende is. Om echt te doen wat goed voor ons is, hoe moeilijk ook, is het tijd om in actie te komen. Om te DOEN! Elke dag een beetje. Kleine stapjes. En als het een keer niet lukt, dat je het nog een keer doet of een andere manier probeert.

Je bent niet de enige en hoeft het niet alleen te doen

Zelf merk ik hoe waardevol het is om met mensen om je heen te delen wat je hierin nodig hebt. En om te vragen of zij je hierin kunnen helpen. Want eerlijk is eerlijk, ik ben hier elke dag mee bezig (zelf en met anderen) en het blijft een keuze die ik dagelijks ‘moet’ maken. En hiermee wil ik niet zeggen dat ik beter ben dan jij. Ik wil alleen maar zeggen dat ik weet hoe frustrerend het kan zijn en hoeveel het van ons vraagt. Nieuwe patronen aanleren gaat nu eenmaal niet vanzelf en je herkent ze ook niet altijd bij je zelf. En we hebben er ontzettend veel patronen ingesleten in ons leven. Niet voor niets zien we dat de RebelBox een prachtige manier is om elke dag kleine stapjes te zetten. Om op een leuke manier te onderzoeken wat voor jou wel én niet werkt. En om manieren te vinden die jou eraan herinneren om te doen wat goed voor je is in een tijd waarin we ontzetten veel moeten.

Wat is jouw dagelijkse reminder? 

Wat is jouw dagelijkse reminder? Wat helpt jou om te doen wat goed is voor jou? Ik weet zeker dat je met het delen ervan heel veel mensen helpt vandaag.

Wij hebben jou nodig!

Mag ik je een paar rebelse vragen stellen? En wil je ze eerlijk beantwoorden? Waar heb jij op dit moment last van in je privéleven en in je werk? En: wat is de link met ‘doen wat goed is voor jou'?

Als je mij kent weet je dat ik me al bijna vijf jaar lang inzet om mensen te helpen doen wat goed is voor hen en hun organisatie. Inmiddels samen met een fantastisch team waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Het is niet makkelijk en een flinke klus, maar we zijn op de goede weg! Al duizenden mensen hebben besloten om een meer werklef te tonen. En dan zijn er nog de mensen die dit al langere tijd doen. Wij hebben jou nodig om onze missie te bereiken. Ga het rebelse gesprek aan met collega’s of neem vandaag nog contact met ons op voor een RebelBoost! voor jouw team of organisatie. Doe je mee?

 

Ja! Ik doe mee!

 

 

Geschreven door: Anique Wijnhoud.