Vakantie is... om te vieren!

Ik ontdekte het pas drie jaar geleden, mijn perfecte vakantie. Stel je het volgende eens voor: overal watervallen, alleen maar groen om je heen en zover je kan kijken is er water dat voortkomt uit de meest reusachtige en imposante fjorden. Zet mij hier, in Noorwegen, neer en ik vier de beste vakantie van mijn leven. Ge-nie-ten.

Red mijn vakantie 

Deze kreet heb ik meer dan eens van de daken willen schreeuwen. Een voorbeeld: met twintig man in een huis zitten en constant met z’n allen op pad zijn. Doodvermoeiend, uitputtend en frustrerend. Zo voel ik mij tijdens en na zo’n vakantie. En maar steeds ‘ja’ zeggen tegen dit soort vakanties. Why, tell me why.

Het ‘ja’ zeggen tegen dit soort vakanties deed ik in het begin eigenlijk nietsvermoedend. Ik wist simpelweg niet dat de ene vakantie energie kan geven en de andere je batterij volledig leeg kan trekken. Tijdens deze groepsvakantie was ik meer dan eens chagrijnig, moe en rusteloos. Na de vakantie gesloopt en gefrustreerd. Waarom ben ik nou niet uitgerust?! Later, na veel vallen en opstaan leerde ik meer over mijn eigen energiebronnen. Toch bleek het best lastig om deze oude patronen te doorbreken. De reactie bij het afzeggen van een dergelijke vakantie was regelmatig: "Kom op, je gaat altijd mee. Gezellig toch?!"

Wijze raad

Het bleek dat ik iemand anders nodig had om deze gewoonte te doorbreken. Een vriendin gaf mij het advies om eens te luisteren naar wat ik zelf wil in plaats van wat volgens anderen een te gekke vakantie is. Dat advies was een schot in de roos en gek genoeg de bevestiging die ik nodig had om drie weken met mijn vriend naar Noorwegen te vertrekken.

Kies de vakantie die goed voor jóu is

De vakantie was ronduit fantastisch. Ik overdrijf niet. Samen in een tentje wakker worden van het geluid van de waterval vlak naast ons. Ge-nie-ten. Naast de bijzondere natuur bleek ik mij ook fitter dan ooit te voelen. Ik voelde mij intens blij, fit en bovenal.. volledig uitgerust. Het was precies de vakantie die ik nodig had. Doe dus vooral wat bij jou past, kies de vakantie waar jij blij van wordt. Voor mij geen stedentrip met vijftien man (ik krijg al hartkloppingen bij het idee) maar met z’n tweeën in een hutje (of tentje) op de hei. Mijn vraag aan jou is dus vooral: wat heb jij echt nodig op vakantie? Waar geniet jij van? Waar krijg jij bakken met energie van? Wees vooral eerlijk en laat alle meningen en verwachtingen van anderen los. Ga doen wat goed voor joú is.

Repeat!

Als je weet wat goed voor jou is, zorg dan ook vooral dat je dit vaker doet. Zet die vakantiewensen op repeat! Laat die oude patronen gevuld met meningen en verwachtingen van anderen voor eens en vooral tijd los.

Tips om jouw vakantiewensen op repeat te zetten:

  • Vraag de mensen om je heen om jou te herinneren aan wat jij nodig hebt op vakantie. En om je niet te laten verleiden om iets anders te doen..
  • Ga echt los met je vakantiewensen. Zorg ervoor dat je ze steeds verder uitbreidt. 
  • Geef vaker gehoor aan je vakantiewensen. Eén keer per jaar vakantie vieren is leuk, maar elke maand een minivakantie in nog veel leuker (en beter). Wees creatief en bedenk eens hoe je ook in het klein je vakantiewensen kan vervullen. Zo is het iedere maand feest!

Heb jij al zin in je vakantie? En hoe ga jij het - groot of klein - vieren? Ik kan nu in ieder geval met 100% zekerheid zeggen dat ik deze vakantie echt ga vieren. En de reis gaat naar… Noorwegen! (iets met repeat).

 

#RebelSummer: durf jij het aan?

Ja! Hoe kan ik meedoen?

 

 

Door: Sanne