"Dat bepaal ik zelf wel!" 
Waarom jij de enige bent die kan kiezen wat goed is voor jou. 

Word jij soms ook gillend gek van al die dingen die goed voor je zouden zijn? Of het nu gaat over sporten, mediteren, voeding, je eigen keuzes maken, je doel in het leven, ontspannen of je ontwikkelen. Allemaal goed voor je. En dat weten we ook allemaal wel. Maar het levert ook druk op

 

Alles is mogelijk

Misschien is het een typisch generatie Y ding. Geboren tussen 1980 en 1996. We hechten veel waarde aan vrijheid, zelfontplooiing en ontwikkeling. Flexibel maar veeleisend. En opgegroeid met de overtuiging dat alles kan. Hoge verwachtingen want tja, er zijn weinig redenen waarom wij niet allemaal én een prachtige baan hebben waarin we ons maximaal ontplooien én vrijwilligerswerk doen omdat we bij willen dragen aan de wereld én de wereld rondreizen, gewoon omdat het gaaf is en het kan én fijne vrienden hebben, een mooie relatie én we ons helemaal zen voelen. Klinkt dat al totaal onrealistisch? Ja hè.

 

Durven doen wat goed is voor jou

Rebelpoint staat voor durven om meer te doen wat goed is voor jou en jouw organisatie. Misschien denk je dan dat wij dus ook vinden dat je alles in je leven moet hebben wat hierboven zo mooi opgesomd staat. Maar laten we duidelijk zijn, dat is niet zo. Want het durven zit hem voor ons in kiezen. Het betekent voor jezelf bepalen wat goed is voor jou. En dat zien we heel mooi terug in ons team. 

 

Fijn dat het werkt voor jullie, ik kies iets anders

Je zou kunnen denken, 4 mensen in een bedrijf dat zich bezighoudt met persoonlijke en organisatieontwikkeling. Die hebben vast dezelfde behoeften. En in de basis is dat misschien ook wel waar. Maar in de uitvoering is het verschillend. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk om dichterbij m’n gevoel te komen. Collega’s Rudi, Anique en Sharon zweren daarvoor bij Silva, een methode voor snelle en diepe ontspanning. Laatst heb ik de meditatie daaruit ook geprobeerd. Ik kreeg er acute jeuk van, keek naar buiten en dacht, een wandelingetje zou me zoveel meer ontspanning geven. Of een online yogales. Er zijn meer wegen die leiden naar Rome. De kunst is volgens mij om te ontdekken welke weg past bij jou.  

 

Trial and error

Om te kunnen doen wat goed is voor jou, moet je dus allereerst weten wat goed is voor jou. En wat goed is voor jou, hoeft voor een ander totaal niet te werken. Dat is prima! “Leven en laten leven”. Heb je geen idee wat bij je past? Ga gewoon lekker uitproberen. Maar voel je vooral niet verplicht om je aan te sluiten bij elke hype die voorbij komt.

 

Geschreven door: Margreet Tijms