Wat moet ik met een doos op de werkvloer?

De laatste voorbereidingen zijn in volle gang. Morgen is het zover: de lancering van de RebelBox! De eerste organisatie gaat 40 dagen aan de slag om van haar medewerkers #happyrebels en van de organisatie een Rebelpoint te maken. Hoe? Met de RebelBox! Benieuwd naar wat deze doos voor jou als stoere ondernemer, leidinggevende of medewerker kan betekenen? Lees dan nu verder!

Rebelpoint

Wij streven naar een wereld met bevlogen organisaties. Waar medewerkers gemotiveerd zijn en zich inzetten voor de organisatie. Waar zij waarde toevoegen en waar ruimte is voor ontwikkeling en open communicatie.

De arbeidsmarkt verandert. Dat is inmiddels oud nieuws. Ziekteverzuim en personeelsverloop zijn veel voorkomende problemen. Om in deze tijd als organisatie succesvol te zijn heb je gemotiveerde en betrokken werknemers nodig. Werknemers die weten waar hun krachten en talenten liggen. Die anders durven te denken en daadkracht tonen. En tegelijkertijd weten waar hun grenzen liggen. Wij noemen deze werknemers: Happy Rebels. 

Rebelpoint helpt van organisaties een bevlogen werkplek te maken, waar Happy Rebels de werkvloer domineren. Zijn jullie klaar voor een revolutie?

RebelBox

Morgen is de lancering van de RebelBox! Met dit nieuwe product gaat Rebelpoint haar missie bereiken!  De Rebelbox is een doos vol tools, waarmee teams (leidinggevenden en medewerkers) in de praktijk aan de slag gaan. In 40 dagen tijd zal de inhoud van de Rebelbox er voor zorgen dat duidelijk wordt op welke gebieden de organisatie het beste kan bijspijkeren en hoe dit te realiseren valt. Rebelpoint helpt daar bij!   

Voor wie is de RebelBox?

Kampt jouw organisatie of de organisatie waar je werkt met problemen, zoals: ziekteverzuim, personeelsverloop, een lage betrokkenheid onder werknemers, de automatisering en/of targets? Of loopt jouw organisatie al goed maar kan het nog beter? Kortom: is jouw organisatie toe aan verandering? Dan is de Rebelbox iets voor jullie! De RebelBox is er voor organisaties die een organisatiecultuur willen realiseren waarin werkgeluk centraal staat, vanuit de wens om de organisatie te laten groeien of om zich te onderscheiden  van andere organisaties. 

Wat is het doel van de Rebelbox?

In 40 dagen wordt ten eerste de situatie en de behoefte van een organisatie en de medewerkers in kaart gebracht. Daarnaast is het doel van de Rebelbox om zelfinzicht en bewustzijn op de werkvloer te creëren en geluksboosters direct in de praktijk te brengen. 

Wie durft?

Wil jij weten of en hoe de Rebelbox past binnen jouw organisatie? Neem dan contact op voor meer informatie!


Door: Curious Rebel Iris