RebelStory - Creative Rebel Sanne

Het is zo gemakkelijk om je te laten leiden door gemak, geld en zekerheid. Maar oh, wat wil ik het graag tegen je zeggen: doe wat bij je past. Hoe moeilijk het ook lijkt (en soms ook is): doe wat goed is voor jóu! Dit is wat het mij heeft opgeleverd.

Het creatieve brein achter...  

Als Creative Rebel ben ik nu co-schrijver van de blogs, dus bij deze stel ik mijzelf voor en neem ik een interview met mijzelf af. Ja, klopt, bij Rebelpoint kan alles. In het kort: Sanne Schaafsma, 26 jaar oud, gek op koffie, Terschelling en live muziek en woonachtig in Wormerveer. Al kort na de start van mijn freelance bestaan kwam ik in contact met Anique, UpperRebel van Rebelpoint. Ik wist namelijk meteen: ik wil met Rebelpoint samenwerken! Van het één kwam al snel het ander.

Waarom ben jij een #happyrebel?

Omdat alle puzzelstukjes in elkaar vallen, nu ik heb gekozen om te gaan voor wat ik écht belangrijk vind. Er is een nieuwe functie geboren: Creative Rebel. En ja, dat ben ik. Simpelweg doordat ik heb aangegeven wat ik wil, waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg. Toch besef ik me dat simpel misschien niet de juiste benaming is. Jullie mogen best weten dat ik het best spannend vond om aan te geven dat ik mij toch minder in wil zetten als RebelMaster tijdens RebelBox-trajecten en in plaats daarvan mijn creativiteit meer wil inzetten.

En niet zomaar een #happyrebel

Voordat ik het wist (lees: 3 dagen) was de 'functie' als Creative Rebel geboren en zei Anique tegen mij: ga maar los met het uitvoeren van jouw eigen ideeën. Blijer kun je mij dus echt niet maken. Het besef dat mijn creativiteit onderdeel is geworden van mijn werk is er nog niet helemaal. Niet zo gek natuurlijk. Creatief bezig zijn gaat mij namelijk erg natuurlijk af. Hiermee bedoel ik: ik heb vaak niet eens door dat ik het inzet en vergeet dan ook weleens dat dit mijn werk kan zijn.

Nog even over die puzzelstukjes

Ik had al redelijk goed voor ogen welk werk ik graag wil doen: trainen. Hier is creatief werken nu bij gekomen. Ik wil mensen graag enthousiasmeren om kansen te zien. Toch bleek het vinden van een baan als trainer lastig. Ik werd vaak afgewezen of kreeg zelf niet eens een e-mail terug. Ik dacht: dit moet anders en dit kán anders. Ik weet wat ik wil, dus hoe zorg ik ervoor dat het wél lukt? Dit bleek de start van mijn freelance bestaan. Door het om te draaien ging ik met een frisse blik op zoek naar wat ik wil en hoe ik dat kan laten slagen. Zo kwam ik terecht bij Anique en bij Rebelpoint. Daarnaast ben ik sinds kort als parttime trainer en trainingscoördinator aan de slag aan de Hogeschool van Amsterdam.

Wat doet een Creatieve Rebel zoal?

Als Creative Rebel bedenk en lever ik uiteenlopende diensten en producten voor Rebelpoint. Denk hierbij aan: het schrijven van blogs en RebelStories van andere #happyrebels en het posten van de RebelChoices. Daarnaast heb ik in december samen met Anique een nieuw product ontwikkeld voor Rebelpoint: de Little RebelBox. Dit is een kleine doos vol hilarische vragen, dilemma’s, stellingen en opdrachten voor op de werkvloer. Leuker kan je standups, vergaderingen, lunches, werkdagen en vrijmibo's niet maken! Al zeg ik het zelf.. Verder kan je mij treffen tijdens de RebelBoosts die wij landelijk verzorgen. 

Wat wil je #happyrebels-to-be adviseren?

Als je weet wat je wilt en dit durft aan te geven, is er ontzettend veel mogelijk! Het is zo gemakkelijk om je te laten leiden door gemak, geld en zekerheid. Maar oh, wat wil ik het graag tegen je zeggen: doe wat bij jou past. Hoe moeilijk het ook lijkt (en soms ook is): je voelt je zoveel beter, gelukkiger en in control als je doet wat goed voor jóu is. Ik ben nu zo blij dat ik de keuze heb gemaakt om te gaan voor de spannende keuzes. Het was een onzeker begin, maar met nu al een fantastisch resultaat. Nee, ik besef me soms nog niet dat alles waar ik zo hard voor heb gewerkt nu als een puzzel in elkaar valt. Maar ja, ik kan met zekerheid zeggen: be brave, it feels awesome! 

Wil jij ook bijdragen aan een arbeidsmarkt vol #happyrebels?

In deze nieuwe brochure kan je lezen hoe. Wat hier (nog) niet in staat: heb je creatieve ideeën die ik kan gebruiken om onze missie nóg sneller te behalen? Laat het mij dan weten via sanne@rebelpoint.nl. Let's rebel!