RebelStory - Wouter Bloupot

YoungCapital gelooft in de kracht van jong talent en brengt hoogopgeleid IT-talent in contact met opdrachtgevers. De organisatie zelf zit ook boordevol kanjers. Ik sprak met #happyrebel en IT-recruiter Wouter Bloupot over wat hem zo gelukkig maakt in zijn werk en wat fouten maken hier in zijn ogen mee te maken heeft. 

Wat is volgens jou de definitie van een happy rebel?

Wouter omschrijft een happy rebel als iemand die het anders doet dan wat er regulier gedaan wordt. "Happy rebels springen eruit in hun werk of in een organisatie. Dit zit 'm enerzijds in hun energie en enthousiasme. Anderzijds zwemmen ze tegen de stroom in en zijn ze grensverleggend. Als je altijd maar doet wat er van je gevraagd wordt of doet zoals het altijd gaat omdat het werkt, dan ga je nooit iets veranderen of verbeteren. De meeste positieve veranderingen zijn teweeggebracht door mensen die zeggen: we gaan het anders doen!

Waarom ben jij een happy rebel?

Een goede vriend tipte mij om eens met Wouter te gaan zitten. In zijn ogen is Wouter iemand die zichzelf is en veel enthousiasme brengt in het team. Daarnaast durft hij kritisch te zijn en komt hij met nieuwe ideeën om het werk samen leuker te maken en de organisatie naar een hoger niveau te tillen. Bij het horen hiervan verschijnt er een grijns op Wouters gezicht. Hij voegt eraan toe dat hij van aanpakken weet en zijn eigen manier heeft gevonden in het vinden en plaatsen van kandidaten. Doordat hij zichzelf is en een gunfactor heeft, weet hij kandidaten voor langere tijd aan zich te binden en op een goede plek te plaatsen. "Ik kan me als IT-recruiter echt inleven in een kandidaat en denk graag met hem of haar mee. En dat voelen kandidaten ook!"

Wat is de meest rebelse prestatie in je carrière? 

"Ik heb de verantwoordelijkheid gekregen om door heel Nederland de beurzen te regelen waar we staan of die we bezoeken. Van begin tot eind. Naar welke beurs gaan we? Wat nemen we mee? In het verleden gingen we gewoon naar een beurs toe, kwamen er kandidaten langs en spraken we met kandidaten die zelf op ons afstapten. We merkten dat dit niet altijd en voor iedereen even goed werkte, nu pakken we het anders aan. We hebben geïnvesteerd in een VR experience, waardoor het contact voor de beursbezoekers een stuk laagdrempeliger wordt." Wouter geniet van de vrijheid die hij hierin krijgt. Hij mag uittesten waarvan hij denkt dat het werkt. Of dit nou het geval is of niet. Juist door het te doen, kom je erachter wat voor alle partijen de beste manier is. 

Wat wil je happy rebels en happy rebels-to be adviseren?

"Wees niet bang om te falen en durf fouten te maken!" zegt hij stellig. Het is eng om dingen uit te proberen en te veranderen. Het is eng om in actie te komen. Toch is het beter dan niets doen. Juist van de fouten die je maakt, leer je. Of het nou je eigen leven of de organisatie betreft. Toen ik hier net aan de slag was, checkte ik elk mailtje dat ik verstuurde op fouten en volledigheid. Dit zorgde ervoor dat ik heel lang, onnodig, met één taak bezig was. Ik vertrouw nu meer op mezelf en accepteer het dat een mail soms een spelfout kan bevatten. Ik neem het serieus, maar ga er relaxter mee om. Met als resultaat dat ik in dezelfde tijd nu meer kandidaten kan spreken!" Hij vat samen dat hij van zijn fouten heeft geleerd en er positieve lessen heeft uitgehaald voor zichzelf en de organisatie. 

Waar zijn happy rebels het hardst nodig?

"Bij de grote corporate bedrijven, waar innoveren en het nemen van beslissingen onmogelijk wordt gemaakt door de vele regels, procedures en processen", stelt Wouter.

Welk advies had je graag eerder willen krijgen?

Het had Wouter geholpen als iemand al eerder tegen hem had gezegd: "Wouter, waarom focus je je niet wat meer op IT?" Hij geniet ervan om in deze wereld te werken en dit wist hij eigenlijk al door zijn IT-ervaringen binnen de opleiding Arbeids- en Organisatiepsychologie. "Ken je iemand die niet gelukkig is in zijn werk? Benoem het en denk mee over hoe iemand geluk weer in zijn huidige werk of een andere baan kan gaan vinden."

Van 1 tot 10, hoe gelukkig ben je met je werk?

Wouter scoort zijn werkgeluk met een 9. "Het is wel jammer dat ik nog niet altijd win met tafeltennis", voegt hij er lachend aan toe. Als het een 7 was geweest, dan had Wouter niet zoveel lol gehad met zijn collega's. De 9 zit 'm niet in de werkinhoudelijke dingen, maar in de sfeer op de werkvloer. "Uiteraard kies je een baan uit op de werkzaamheden, maar de sfeer op de werkvloer bepaalt hoe lang je bij een organisatie werkt." Dit is in de ogen van Wouter dan ook een punt waar organisaties zich meer op moeten focussen. ”Zorg voor een werksfeer waarin mensen met plezier werken, het leuk hebben met elkaar, vertrouwen ervaren en fouten mogen maken! Je zal zien dat de resultaten alleen maar toe nemen!”

Wat wil je mensen adviseren om gelukkiger te zijn in het werk?

"Maak het werk samen leuker door iets nieuws en origineels te doen!" Wouter en zijn collega's hebben soms wervingsdagen, waarop ze met het recruitmentteam kandidaten bellen. Hoewel het een belangrijk onderdeel van het werk is, is het een forse tijdsinvestering en vraagt het na de nodige voicemailberichten om geduld. Daarom maken ze er een competitie van wie de meeste mensen op zo’n dag weet te overtuigen.

Het doel is hetzelfde, maar het wedstrijdelement maakt de werkzaamheden veel leuker! "Daarnaast stralen we meer enthousiasme uit naar kandidaten door het zelf leuker te maken. Enthousiaste mensen worden over het algemeen leuker gevonden dan stuggere mensen. En dat we zelf voor dat verschil zorgen, merken we meteen! Ga eens brainstormen met collega's over hoe jullie werkzaamheden leuker kunnen maken en kijk en ervaar wat het oplevert!"