RebelStory - Jessie van Breugel 

Werkgeluk integreren in je werk of organisatie is een uitdaging. Niet voor niets gaan veel mensen en organisaties het (nog) uit de weg. Gelukkig is dit niet niet voor iedereen het geval. Jessie van Breugel en de organisatie waar hij teamleider is, Guidion, zijn de uitdaging aangegaan. Hoe zij dit aanpakken en voor welke uitdaging Jessie nog steeds staat? Lees het in zijn RebelStory. 

Op een ochtend bij Guidion

Als ik de lift uitstap, word ik door meerdere blij ogende collega's van Jessie gegroet. In de keuken tref ik een hoop gezelligheid en de lunch die de medewerkers van Guidion te wachten staat, ruikt voortreffelijk. Jessie stelt zijn lunch nog even uit voor een kop koffie met mij. Hij is 24 jaar, afgestudeerd sportmarketeer en nu teamleider servicedesk bij Guidion. 

 

 

Waarom ben jij #happyrebel?

Jessie heeft voor zichzelf helder waar hij gelukkig van wordt in het werk en waar niet. Hij baseert zijn werkzaamheden en de organisatie waar hij werkt op de dingen die hem energie geven, die hij belangrijk vindt en goed kan. "Als ik ergens niet achter sta of als ik ergens geen energie van krijg, dan heeft dit direct invloed op mijn humeur. Hier luister ik naar en ik verander het waar mogelijk." Jessie haalt energie uit verbetering. Hij is niet bang om fouten toe te geven en bespreekbaar te maken."

Hoe maakt Guidion werk van geluk?

Guidion gelooft dat geluk leidt tot succes en niet andersom. Gelukkige mensen zijn gemotiveerder, productiever, flexibeler. Bij Guidion hebben ze allerlei verschillende cultuurelementen, die samen bijdragen aan drie pijlers van werkgeluk: plezier, persoonlijke ontwikkeling en zingeving. De daily is een voorbeeld van zo'n cultuurelement. "Elke dag gaat om 10.10 uur de muziek aan, komt het hele bedrijf bij elkaar en bespreken medewerkers een thema en delen zij successen, kansen en goed nieuws. Op deze manier zorgen we dat alle verschillende businesslines met elkaar verbonden blijven", voegt Jessie toe.

De medewerkers vormen de kracht van het bedrijf en een positieve werksfeer staat voorop. "Medewerkers hebben binnen Guidion de vrijheid om te handelen en om hun eigen koers te bepalen. Fouten maken mag, zolang je er maar van leert. Steun en waardering zijn voor niemand onbekend. Iedereen kan zichzelf zijn en krijgt een stem in wat hij/zij nodig heeft", stelt Jessie. De kernwaarden let's grow, share the fun, can-do-is-you en happy to help komen voort uit de organisatie en vormen de basis voor de cultuur van Guidion. Hoe positief en concreet wil je het hebben? En het werkt! 

Voor welke uitdaging sta je zelf als het om werkgeluk gaat?

"Ik vergeet nog te veel om successen te vieren. Zelf, maar ook samen met mijn team. Ik ben vaak bezig met waar ik naartoe wil, omdat ik energie krijg van verbetering. We moeten alleen niet vergeten hoeveel goede en gave dingen we op een dag doen. Om stil te staan bij successen die we behaald hebben en bij dingen waar we trots op zijn. Door vaker stil te staan bij deze kleine stepping stones, kunnen we meer geluksmomenten creëren."

Waarom is er in organisaties zo weinig aandacht voor werkgeluk?

"Werkgeluk is een uitdaging. Mensen of organisaties gaan werkgeluk uit de weg, omdat het vraagt om eerlijkheid en kwetsbaarheid van jezelf of van anderen. Niet iedereen kan of durft dit." Jessie denkt dat iedereen het in essentie belangrijk vindt om gelukkig te zijn, maar dat de prioriteit er (nog) niet is. Bij werkgeluk denken teveel mensen aan vrijdagmiddag borrels en een pingpongtafel. "Onze Happiness Officer is door een journalist van het NRC geïnterviewd over de visie van Guidion op werkgeluk (klik hier voor het artikel). Voor Guidion is werkgeluk totaal iets anders dan een pingpong tafel."

Wat kunnen mensen doen om gelukkiger te zijn in het werk?

"Breng in kaart wat je energie geeft en kost. Dan wordt het makkelijker om je eigen geluk te sturen." Jessie voegt daaraan toe dat er natuurlijk ook dingen zijn die we in ons werk minder leuk vinden, maar als het een hoger doel dient dan wordt het makkelijker om daar overheen te stappen. "Lang niet iedereen is zich bewust van energiepunten, sterke punten en het overkoepelende doel in het werk. Als je dit helder voor ogen hebt, kun je vervolgens eerlijk zijn naar jezelf en stappen zetten."

Ga je de uitdaging aan?

Ben je overtuigd van de meerwaarde van werkgeluk voor jou of jouw organisatie? Durf je de uitdaging aan? Ga eens langs bij Guidion en bekijk hoe zij werkgeluk centraal stellen. Ook wij van Rebelpoint gaan graag met je in gesprek over hoe je werkgeluk in jouw organisatie kunt integreren. Maar: neem alleen contact op als je het jezelf of jouw medewerkers écht gunt en als je genoeg lef hebt om de uitdaging aan te gaan!