Trends die toekomst van jouw werk bepalen

ReframedTalk #4

Woensdagavond hadden we mensen van verschillende leeftijden en uit verschillende hoeken van de arbeidsmarkt aan tafel bij Reframed. Ieder op zijn eigen manier nieuwsgierig naar de trends die de toekomst van hun werk bepalen. We spreken vaak over de vele veranderingen die er gaande zijn op de arbeidsmarkt. Digitalisering, automatisering, maatschappelijke ontwikkelingen. Ze hebben stuk voor stuk invloed op hoe wij ons werk inrichten en op hoe de samenleving verandert. Met de komst van internet gaat het bijvoorbeeld niet meer om de kennis die je allemaal bezit, maar meer om hoe je die kennis opzoekt wanneer je het nodig hebt.

Als we om ons heen kijken, zien we dat veel mensen in onze omgeving hun baan kwijtraken en zich sterk afvragen hoe zij in deze tijd weer aan een baan moeten komen. Daarnaast zien we dat organisaties niet meer werken zoals ze bedoeld waren. Dit lichtte Lylke woensdagavond ook toe. De veranderingen zorgen voor angst, maar met Lykle de Vries hebben we tijdens deze ReframedTalk gekeken waar kansen liggen als het gaat om het creëren van nieuwe vormen van werk. Bekijk deze voorbeelden in de onderstaande video. 

Reframed is ervan overtuigd dat je in deze veranderende arbeidsmarkt dicht bij jezelf moet blijven! We zien om ons heen dat mensen zich aanpassen om maar verzekerd te blijven van werk en inkomen. En we zien dat ondernemers opdrachten aannemen die niet passen bij hun core business, om zo te kunnen blijven bestaan. Het gevolg hiervan is dat mensen steeds verder van zichzelf verwijderd raken en niet meer weten wat ze echt willen. Wij willen mensen bewust maken van het feit dat ze nieuwe vormen van werk kunnen creëren door zichzelf te zijn en door te gaan staan voor wat zij belangrijk vinden. Neem er voor jezelf eens de tijd voor om na te denken over de vraag waar Lykle de Vries zijn ReframedTalk mee afsloot: "Wat kan jij betekenen voor deze wereld?" 

 Volgende week maken we het nieuwe programma voor de ReframedTalks bekend. Houd onze Facebookpagina in de gaten!