Reframed: woord van het jaar 2016

Mensen hebben van nature de neiging om hun aandacht te vestigen op het negatieve. Zo ook op het werk. Ondernemers lijken zich met name bezig te houden met de negatieve aspecten van het werk: de lage omzet, het veranderende consumentengedrag, de concurrentie, het slecht functionerende personeel. Medewerkers klagen en zeuren over hun te lage salaris, de stomme baas en de slechte arbeidsvoorwaarden. Ik weet het, klagen en zeuren is heerlijk, maar is dit nu echt wat we willen?

Stel je nou eens voor dat dit de laatste dag is van je leven. En dus ook de laatste dag dat je werkt. Zou je dan tevreden zijn? Heb je dan gewerkt zoals je dit het liefste zou doen? Ga eens bij jezelf na of je je werkdag vandaag zou invullen zoals je het voor ogen hebt. Of dat je liever meer zou doen van dat wat je enthousiast maakt en energie geeft.

Wat ik om mij heen zie is dat ondernemers en werknemers zich leegzuigen door zich te richten op wat er mis gaat. Anderzijds zie ik ondernemers en werknemers die met energie en enthousiasme over hun werk spreken en ook nog eens werkzaam zijn binnen een succesvol bedrijf met een groeiende omzet, een positieve werksfeer en tevreden klanten. Onderzoek laat me inzien dat dit geen toeval is.

Veel problemen op het werk kunnen we oplossen door onszelf simpelweg te dwingen om te kijken naar wat er goed gaat, door te kijken naar het positieve en door ons te richten naar dat wat ons energie geeft en enthousiast maakt. Dat wat je aandacht geeft groeit! Ondernemers met een positieve focus zorgen dus voor positieve werknemers en positieve klanten. De positieve gevolgen voor je bedrijf kan je zelf wel invullen.

Met mijn bedrijf streef ik naar een positiever arbeidsklimaat in Nederland. Om dit te bereiken wil ik ondernemers en werknemers uitdagen om van reframen een basiswerkwoord te maken. Kijken naar wat er goed gaat, naar wat je energie geeft en enthousiast maakt en naar hoe je het liefst zou willen werken om op de laatste dag van je leven terug te kijken op een fantastische werkleven. Reframed tot woord van het jaar 2016 maken is mijn eerste doel om te bereiken waar ik naar streef. Een groots doel, maar zonder een doel bereik ik het sowieso niet. Dit geldt ook voor jou. Wil jij werken zoals je dit het allerliefste doet? Dan is het tijd voor actie! Doe je mee?

  

http://www.metronieuws.nl/node/857632