RebelStory - Marije Klomp

In ons drukke werkleven is het een uitdaging om voldoende te bewegen en gezond te eten. Marije Klomp is personal trainer bij Body Base en is dé persoon die je hierbij kan helpen. Tot vorig jaar had zij een drukke baan als manager, maar vorig jaar heeft ze besloten om de confrontatie met zichzelf aan te gaan uit te zoeken wat haar purpose in life is. Haar RebelStory vertelt ons waarom dit haar werkleven een positieve boost heeft gegeven. 

Personal Trainer bij Body Base

Ook ik ervaar dat het een uitdaging is om structuur aan te brengen in mijn leven. Om goed te slapen, goed te eten en regelmatig te bewegen. Alsof het zo moest zijn, kwam Marije Klomp op mijn pad. Al snel werd duidelijk dat er weer een rebel tegenover me zat. En ik moet zeggen: ik ben nu een paar weken verder en ik zie nu al resultaat. Marije traint me twee keer per week en we komen net terug van de supermarkt voor mijn wekelijkse, gezonde boodschappen. Ja, ook dat doet ze voor je!

Sinds begin dit jaar is Marije personal trainer bij haar bedrijf Body Base. Toen ze het roer omgooide, kwam deze organisatie op haar pad. Een bedrijf met een visie waar zij geheel achter staat. Als personal trainer is ze te vinden bij Plaza Sportiva: een mooie sportschool die faciliteert in alle gebieden van gezondheid: voeding, beweging, kinderopvang, sauna, zwembad. 

Wat is volgens jou de definitie van een rebel?

Volgens Marije is een rebel iemand die:

  • een intense drive heeft en durft te gaan voor wat hij/zij echt wil
  • zich kwetsbaar durft op te stellen 
  • uit zijn/haar comfort zone durft te stappen
  • een positieve mindset heeft
  • dapper is en lef heeft

Anderen vinden jou een rebel. Waar zit dit 'm volgens jou in?

Hoewel ze zichzelf nooit echt als een rebel zag, begrijpt ze dat ze zo over kan komen. Marije blijft dicht bij zichzelf en gaat voor wat voor haar goed voelt. "Als ik iets in mijn hoofd heb, dan moet het ook op die manier gebeuren." Ik ben dan ook best wel eigenwijs. 

Wat is de meest rebelse prestatie in je carrière?

"Het moment dat ik besloot om mijn functie als manager bij Unique achter me te laten en te onderzoeken waar ik echt blij van word. Het opklimmen tot manager in de organisatie zorgde niet voor de tevredenheid waar ik naar op zoek was. Ik was nog steeds op zoek naar uitdaging. Toen kwam ik op het punt: waar wil ik nu naar toe? In de tussentijd ben ik naar Bali gegaan voor een cursus mindfullness en kwam ik erachter dat ik mezelf al jaren voorbij liep. Op Bali brak ik. Toen ik terugkwam, ben ik doorgegaan met mijn zoektocht en verder gegaan met mijn studie tot Gewichtsconsulente en de verdieping in sport en voeding. De passie groeide weer opnieuw en ik ontdekte dat dit echt mijn purpose in life was. Als personal trainer en gewichtsconsulente kan ik een bijdrage leveren aan het leven van mensen en doen waar ik goed in ben en blij van word. Toen dat duidelijk werd, vielen alle puzzelstukjes op hun plek en kwamen er veel dingen op mijn pad." 

Welk advies had je graag eerder in je carrière gekregen?

Marije had graag eerder het advies gekregen om te stoppen met rennen en stil te staan in het moment. Om te voelen wat ze echt voelde en na te gaan waar ze echt blij van wordt.

Wat is je favoriete rebelse eigenschap?

"Authenticiteit en zelfvertrouwen. Vooral die combinatie. Ik houd ervan als mensen durven te zijn wie ze werkelijk zijn en zich er niks van aantrekken wat anderen ervan vinden."

Wat moeten mensen over rebellen weten?

"Dat we gewoon doen wat ons hart ons in geeft. Eerder trok ik me veel aan van wat anderen van mij vinden en had ik angst voor oordelen. En nog steeds is dit een valkuil. Ik probeer elke dag weer om dicht bij mezelf en mijn waarden te blijven.

Wat wil je rebellen adviseren?

"Blijf dicht bij jezelf, sta af en toe stil bij wat je al bereikt hebt, blijf positief en blijf geloven in wat je doet. If you stay positive good things wil be drawn to you."

En rebellen-to-be?

"Durf de stap te zetten om je purpose in life te vinden. Ben niet bang voor de consequenties, maar zie het als een kans om te ontdekken waar je echt blij van wordt. Als je jouw purpose in life ondekt en tot werkelijkheid gaat maken, zal je merken dat alle puzzelstukjes op hun plek gaan vallen en dat dingen naar je toe komen. Als jij erin gelooft, dan wordt het werkelijkheid. Deze drive is en wordt de basis van jouw werkgeluk!"

Van 1 tot 10, hoe gelukkig ben je in je werk?

Ze hoeft niet lang na te denken over de dikke 9. In haar werk heeft ze nu, in tegenstelling tot haar vorige banen, de volledige vrijheid om haar werk te bouwen rondom dat wat ze belangrijk vindt. Ze is elke dag in een sportieve omgeving met mensen met dezelfde positieve mindset als zij. Verder levert ze een bijdrage aan het verhogen van de gezondheid en het zelfvertrouwen van mensen. 

Wat kunnen we van rebellen leren om gelukkiger te zijn in het werk?

"Neem geen genoegen meer met: het is prima zo", aldus Marije. "Ik leefde met de mentaliteit dat ik mijn geld verdiende, mijn ding kon doen en content was. Stop daarmee en neem jezelf serieus. Ga de confrontatie aan met jezelf, want er is zoveel meer uit je leven en je werk te halen. Neem er nu echt eens de tijd voor om uit te zoeken wat jouw life's purpose is. Alles valt daarna wel op z'n plek, of het nu in je huidige of in een nieuwe baan is. 

Wil je meer informatie over wat Marije voor je kan betekenen? Ga dan naar haar LinkedIn- en Facebookpagina.