RebelStory - Louet Hollen

Louet Hollen is de community- en eventmanager van De Pijp Groningen. Ze is daar in dienst, maar heeft de vrijheid om als ondernemer te handelen. Toen ze in haar vorige banen veel dingen volgens het boekje deed, voelde ze altijd een bepaalde onrust. Hier kwam een einde toen ze erachter kwam waar ze écht blij van wordt. Benieuwd naar wat het nodige lef haar opleverde? Lees het in haar RebelStory. 

Community- en eventmanager bij De Pijp Groningen

Als er iemand is waar je energie van krijgt, dan is Louet Hollen het wel. Ze is community- en eventmanager van De Pijp en heeft nu de mooiste baan die ze ooit heeft gehad. Louet heeft altijd al iets gehad met events en styling. In de banen die ze heeft gehad, kon ze haar creativiteit en energie op dit vlak echter niet goed kwijt. Tot ze een jaar geleden de kans kreeg om De Pijp Groningen te 'runnen'. De Pijp Groningen is een Groningse Purpose Hub waar startups, ondernemers of creatievelingen hartstikke betekenisvol ondernemen. Louet coördineert onder andere de verhuur van de werkplekken en ruimtes, doet de marketing en organiseert events die in lijn zijn met betekenisvol ondernemen. Ze is in dienst van De Pijp, maar heeft de vrijheid van een ondernemer en kan alles doen wat ze in haar werk het liefste doet. 

Wat is volgens jou de definitie van een rebel?

"Een rebel is iemand die buiten de lijntjes durft te kleuren. Iemand die soms een beetje een fuck-it houding heeft en niet binnen een keurslijf zit. Rebellen durven te leven en durven uitdagingen aan te gaan.", aldus Louet. Hoewel veel mensen een negatieve associatie hebben bij het woord rebel, benoemt Louet dat het in haar ogen juist positief is om een rebel te zijn. Rebellen durven naar hun kern te gaan en te onderzoeken hoe ze hun innerlijke vuurtje kunnen blijven aanwakkeren. En vervolgens durven ze dit vuurtje gewoon achterna te gaan.

Waarom ben jij een rebel?

In alles wat ze doet, kijkt Louet eerst naar hoe ze zich eronder voelt en wat ze leuk vindt en dan doet ze het gewoon. Louet denkt in mogelijkheden. Dit wil niet zeggen dat ze dit soms eng vindt en ze regelmatig bang is om op haar bek te gaan. Toch gaat ze dingen niet uit de weg. "Ik leef maar één keer, wil alles eruit halen en doen waar ik blij van word. Ik signaleer wat er op mijn pad of in mijn hoofd komt, voel wat mijn hart me ingeeft en luister ernaar."

Wat is het meest rebelse dat je ooit in je carrière hebt gedaan?

Hier hoeft Louet niet lang over na te denken. Toen ze een jaar geleden in dienst trad van De Pijp Groningen heeft ze, samen met haar directe collega, in vijf weken tijd de Happy Startup Experience neergezet. Ze waren al fan van de Happy Startup School in Engeland en wilden een samenwerking met ze aangaan. Aangezien De Pijp Groningen er is voor mensen die purpose driven werken, ging het balletje al snel rollen. Vijf weken later hebben ze het event uit de grond gestampt. Druk bezocht en met toffe sprekers. "We voelden dat we dit moesten doen, zijn er volledig voor gegaan en hebben het gewoon geflikt!"

Welk advies had je graag eerder gekregen?

"In mijn studies en eerdere banen deed ik alles volgens het boekje. Ik heb het toen wel gemist om rebels te denken en te doen. Ik dacht altijd dat wat ik voelde en hoe ik dingen zag, niet normaal was. Nu weet ik dat ik daar niet de enige in ben. Bij De Pijp Groningen werkt dit hetzelfde. Dagelijks draait het om mensen en om het creeëren van nieuwe dingen. Geld verdienen is niet vies en we hebben het nodig om mooie dingen te kunnen doen, maar het hoeft niet altijd op nummer één te staan."

Wat is je favoriete rebelse eigenschap?

"Lef!" Louet hoeft niet lang over haar antwoord na te denken. "De 'fuck it' houding in de positieve zin van het woord. Voelt het goed en word je er blij van? Ga er dan gewoon voor!"

Wat wil je rebellen adviseren?

Louet adviseert rebellen om andere rebellen op te zoeken. Waar rebellen samenkomen ontstaan gave dingen! Gelijkgestemden durven je uit je comfort zone te trekken.

En rebellen-to-be?

"Ga op ontdekkingstocht en zoek uit waar je echt blij van wordt. Probeer je diepste vuurtje vervolgens aan te wakkeren, door meer te connecten met je hart en op je gevoel af te gaan. Als je blij bent met de situatie waar je in zit, dan hoeft het natuurlijk niet. Doe waar je je prettig bij voelt. Maar als je een bepaalde onrust voelt, ben je eigenlijk wel verplicht om het te doen en lief te zijn voor jezelf. Als je dit niet doet, loop je hele mooie dingen mis." Louet refereert hierbij aan haar favoriete quote van Roald Dahl (links).  

Van 1 tot 10, hoe gelukkig ben je in je werk?

Louet scoort haar werkgeluk met een 8. "Ik heb veel vrijheid, verbind mensen met elkaar, zie mooie dingen ontstaan en organiseer events die er in mijn ogen echt toe doen. Het voelt kicken als ik merk: dit heeft de wereld een beetje beter gemaakt. Nu ben ik blij met een 8 en heb ik geen behoefte aan een 9. Ik wil niet altijd streven naar beter. Nu ben ik happy, maar zodra er weer iets gaat jeuken dan zal ik zeker krabben."

Wat kunnen we van rebellen leren om gelukkiger te zijn in het werk?

Louet antwoordt dat rebellen luisteren naar dat waar ze gelukkig van worden en dat ze dit niet negeren. Ze luisteren naar hun gevoel en volgen hun intuiïtie. Ze zijn niet bang om dingen te veranderen en hun pad te volgen, maar gaan gewoon. Waarom? Omdat ze weten dat het resultaat nog zoveel mooier is.