RebelStory - Kristy van Lammeren

Een bedrijf met een duidelijke missie en met medewerkers die zich met deze missie identificeren, kent gelukkigere medewerkers dan bedrijven die dit niet hebben. Hier is Kristy van Lammeren van overtuigd. Het is niet voor niks dat ze zo gelukkig is in haar werk bij War Child. Haar persoonlijke missie sluit haarfijn aan bij de missie van War Child. Benieuwd naar Kristy's verhaal? Lees het in haar RebelStory.

Positieve energie

De missie van Kristy is om samen met anderen de wereld mooier te maken. Dit is dan ook waar ze alles in haar werk op baseert. Na een periode van vrijwilligerswerk bij War Child is ze nu al een aantal jaar in vaste dienst als verantwoordelijke voor alle online kanalen, waaronder social media. En dat ze de wereld iedere dag een beetje mooier maakt is wel duidelijk. War Child geeft positieve energie aan oorlogskinderen, helpt ze om te verwerken wat ze hebben meegemaakt en laat ze ontdekken wie ze zijn en wat ze willen.

Waarom ben jij een happy rebel?

"Als ik happy rebel hoor denk ik aan iemand die met een wijde blik kijkt naar hoe dingen anders, leuker en efficiënter kunnen. Vervolgens durft hij of zij dit ook uit te spreken, in de groep te gooien en het voortouw te nemen. Happy rebels opereren vanuit wat ze doen voor the better cause", aldus Kristy. "Wanneer jij gelooft dat het beter of anders kan, nieuwsgierig de wereld in kijkt en ervan overtuigd bent dat het kan dan komt het resultaat er wel!"

De definitie die Kristy geeft, maakt haar zelf ook tot een happy rebel. Kristy is ervan overtuigd dat alles mogelijk is als jij het laat gebeuren. Om de wereld mooier te maken is het nodig om open te staan, te luisteren en te willen en durven veranderen. Kristy zegt waar het op staat en is kristisch, maar altijd met het doel om vooruit te komen. 

Waarom is War Child een Rebelpoint?

War Child draagt bij aan het werkgeluk van Kristy. Ze ziet om zich heen dat bedrijven stoeien met werknemers die niet betrokken en gelukkig zijn in het werk. Ze verzuimen, zijn snel weer verdwenen en hebben weinig energie en motivatie. Bij War Child ziet ze dat het anders kan. Werknemers werken er omdat ze zich willen inzetten voor oorlogskinderen en War Child neemt mensen aan die zich identificeren met de missie. Ze voelen de missie. Mensen kunnen hierdoor zichzelf zijn en voelen veel motivatie om het doel te bereiken. "Keerzijde is wel dat mensen zich met hart en ziel inzetten en zichzelf en elkaar soms uit het oog verliezen. Daarom is het zo belangrijk om eerlijk te zijn, je uit te spreken naar elkaar en kritisch te blijven. Dat doen we bij War Child zo goed en kwaad als het kan en maakt van War Child een Rebelpoint."

Wat wil je happy rebels adviseren?

Kristy wil happy rebels in ieder geval drie dingen meegeven:

  • Houd een open blik en houd je einddoel/missie in gedachten. Het kan wel eens gebeuren dat je door je gedrevenheid niet meer goed weet waar je het voor doet.
  • Go for teamplay! Samen sta je sterker en bovendien is het veel leuker.
  • Keep faith, blijf positief en durf ook los te laten als iets niet werkt.

En rebellen-to-be?

"Durf, ga ervoor en doe het", stelt Kristy. "(Her)ontdek je missie en houd vervolgens niet bij jezelf wat je nodig hebt en voor ogen hebt, maar spreek het uit. De perfecte weg bestaat niet en daarom is de enige optie om het gewoon te doen en te zien wat er gebeurt." Volgens Kristy gaat dit met vallen en opstaan. Iemand legde haar ooit het voorbeeld van de badkuip uit: "Je hebt een idee: jee! Ik ga ervoor. Hierna volgt vaak een dip, waarin je het gevoel hebt dat het toch niet goed komt. En opeens komt er iets of iemand op je pad of bedenk je weer iets waardoor de stijgende lijn zich weer inzet. Dan heb je de badkuip gehad. Vaak blijft het niet bij één badkuip, dus blijf volhouden!" 

Waar zijn happy rebels het hardst nodig?

"Overal op de wereld zijn ze nodig om ervoor te zorgen dat alles positief blijft draaien. En sterker nog: positief verbeterd!"

Welk advies had je graag eerder in je carrière willen krijgen?

Kristy krijgt haar hele leven al te horen dat nee zeggen ook een optie is. Ze is nooit de beroerdste om iets op te pakken en uit enthousiasme zegt ze vaak ja. Gaandeweg heeft ze geleerd dat het niet per se om ja of nee gaat, maar om verwachtingsmanagement. Om realistisch te zijn naar jezelf en anderen en om daar eerlijk en open over te zijn. "Gun jezelf reservetijd in afspraken met anderen, zeker als je zo'n optimist bent als ik!"

Van 1 tot 10, hoe gelukkig ben je in je werk? Waar zit dat 'm in?

"Op dit moment geef ik mijn werkgeluk een 8. Ik werk voor een prachtig doel, mag met fantastische mensen met dezelfde bevlogenheid werken, kan bouwen en leren, word serieus genomen en heb daarnaast de tijd om eigen initiatieven te ontplooien met gelijkgestemden. Zo ben ik bezig met het initiatief GiveMeShelter voor daklozen en werk ik mee aan een nieuw business netwerk. Waarom een 8? Omdat er altijd ruimte is voor groei en verbetering!"

Wat wil je mensen adviseren om gelukkiger te zijn in het werk?

Kristy's advies is om eerlijk te zijn naar jezelf. "Ben je blij met wat je doet? Sta je erachter? Past het grotendeels bij jou? Zo ja, perfect! Zo nee, kies je of je dat accepteert en omarmt of kies je voor verbetering? Of het nou in je huidige werk is of in een nieuwe baan. Durf een knoop door te hakken, een keuze te maken en er met mensen over te praten. Zodra je dingen bespreekbaar maakt, gaat alles stromen en komen dingen tot leven. Voor jezelf en bij anderen. Er zijn zoveel mogelijkheden om gelukkiger te zijn in het werk, maar jij bent de enige die deze keuze gaat maken.

Ben je een ondernemer of leidinggevende? Kristy adviseert je om mensen om je heen te verzamelen die achter de missie van het bedrijf staan. Pas hier de manier van leidinggeven en recruiten op aan. Wil je de betrokkenheid onder jouw medewerkers verhogen? Dan is de RebelBox iets voor jouw bedrijf! Neem nu contact op voor meer informatie!