RebelStory - Kenneth Kroes en Léon Benschop

Tien jaar geleden had niemand verwacht dat ze hier nu zouden staan. In 2013 zetten Kenneth Kroes en Léon Benschop een eerste voorzichtige stap in de hardstyle-scene. Ze trokken er een jaar voor uit om hun muziek te delen. Nu, vier jaar later, zijn ze wereldwijd bekend als de DJ's van Audiotricz. Dat ze dit bereikt hebben vanuit een groot geloof in zichzelf, blijkt wel uit hun RebelStory.

DJ's van Audiotricz

Op de middelbare school ging ik veel met Kenneth om. Om eerlijk te zijn, maakte ik me soms wel een beetje zorgen. Hij bleef twee keer zitten, zakte op de havo, zakte op de avondschool en behaalde uiteindelijk na jaren zijn diploma. Met hakken over de sloot. Bij Léon was het niet veel anders. Toen hij zeventien jaar was mocht hij, in overleg met zijn ouders, van school af. Voor beiden was het een moeilijke start van hun carrière. Dat zou je denken. Niet dus! 

Wat is volgens jullie de definitie van een rebel?

Volgens Kenneth en Léon is een rebel iemand met een eigenzinnige visie. "Wanneer een rebel een droom heeft en ergens in gelooft, zal hij er alles op alles zetten om het te bereiken. Een rebel zijn is in de ogen van Kenneth en Léon iets positiefs. Rebellen weten wat ze willen, vertrouwen op zichzelf en maken op basis daarvan hun keuzes. Veel mensen willen een ander werkleven, maar bereiken het niet omdat ze niet in actie komen.  Als je iets graag wil, dan is het mogelijk! En daar zijn rebellen het levende bewijs van." 

Waarom zijn jullie een rebel?

"Wij wilden iets, werkten er hard voor en hebben laten laten zien dat we het konden bereiken. Toen we begonnen met Audiotricz en ervan droomden om groot te worden in de Hardstyle-scene waren er veel mensen die zich afvroegen wat we aan het doen waren. Vrienden en familieleden adviseerden ons een vervolgopleiding. Wij geloofden echter in onszelf en gingen het gewoon doen, ondanks wat de mensen om ons heen zeiden." En Kenneth en Léon hebben het niet bij de muziek gelaten. Zo wilden ze ook een droomlichaam hebben. Intermittent fasting heeft Kenneth en Léon tot twee fitte, gespierde DJ's gemaakt. Ze werden er vaak door uitgelachen, aangezien ze eerder niet zo fit waren. "Wij hebben een onregelmatig leven. We draaien in verschillende tijdszones en zijn nachtbrakers. Als het dan nog lukt om je fit te voelen en fit te zijn, dan kan iedereen het toch?" 

Wat is de meest rebelse prestatie in jullie carrière?

Kenneth en Léon hebben in het eerste jaar een aanbod gehad van een grote organisatie. Een organisatie waar iedereen wel voor wil staan of draaien. De deal was echter niet goed en dit maakte het tot een enge keuze. "Als we nee zeggen, krijgen we een boycot. Hoelang gaat die duren? De organisatie heeft een monopolypositie. Als we het niet doen, is dit een keuze voor de lange termijn. We besloten om het niet te doen en dit heeft ervoor gezorgd dat we anderhalf jaar niet in de picture waren bij de grootste feesten in Nederland. We bleven erop vertrouwen en uiteindelijk heeft de muziek toch gesproken en zijn we alsnog geboekt bij deze organisatie."

Wat is jullie advies aan rebellen?

"Blijf in jezelf geloven. Wij moesten soms met de koers meevaren om te komen waar we wilden komen, maar staan nu al lange tijd dicht bij onszelf. We hebben besloten om onze eigen weg te kiezen, al is dit soms lastig. Je kan nooit verliezen, alleen maar leren." Volgens de mannen ben je aan het begin van een nieuwe stap nog onzeker en ga je dingen nadoen van mensen die doen wat jij wil bereiken. Daarna ga je meer je eigen dingen vormen en merk je hoe prettig het is om bij jezelf te blijven. Met (zelf)vertrouwen en andere positieve resultaten als gevolg.

En aan rebellen-to-be?

"Ga in jezelf geloven. Als je écht iets wil en verandering wil zien, dan is dat stap één.  We zien om ons heen dat rationele mensen risico's vermijden en houden van veiligheid. Maar echt, geloof dat het kan! Je kan klagen over de situatie waar je in zit en van alles roepen,  maar wanneer ga je er iets aan doen?", stellen Kenneth en Léon.

Van 1 tot 10, hoe gelukkig zijn jullie in het werk?

Kenneth scoort zijn werkgeluk met een 9. "Ik doe elke dag wat ik het leukst vindt om te doen en waar ik goed in ben. Ik heb lang gestreden om zover te komen en dit is wat ik het liefste wil." Léon scoort zijn werkgeluk met een ?. "Ik vind mijn werk elke dag leuk. Wel weet ik van mezelf dat ik soms teveel doordraaf en dat het mijn werk leuker zou maken als ik wat vaker in het hier en nu zou zijn. Altijd bezig zijn met het behalen van doelen is ook niet goed. Een balans in werk, voeding en sport is belangrijk en dit is waar ik nu aan werk."

Wat willen jullie mensen adviseren om gelukkiger te zijn in het werk?

"We willen mensen inspireren dat het mogelijk is om dat te doen wat je het leukste vindt om te doen! Op elk aspect van je leven." Hun advies is om te beginnen met leven en op zoek te gaan naar wat je gelukkiger gaat maken. "Ga meer doen van wat je leuk vindt en kijk naar hoe je dat kan toepassen in je werk. Stap 1: Geloof in je zelf. Stap 2: Stop met denken, maar ga doen. Vervolgens zal je zien dat het mogelijk is om te bereiken wat je het liefste wil."