Rebels inspire rebels(-to-be)

Rebelpoint is dé plek die mensen in staat stelt om veranderingen tot stand te brengen en meer betekenis te vinden in het werk of in hun organisatie. Het is een plek waar persoonlijke ervaringen, inzichten en tips worden gedeeld om elkaar te inspireren om in beweging te komen. 

Rebellen zijn harder nodig dan ooit

Want eerlijk is eerlijk, het zijn de rebelse ondernemers en werknemers die vaak gelukkiger zijn in hun werk dan hun niet-rebelse 'collega's'. Veranderingen tot stand brengen is eng en vergt tijd en betekenis vinden in het werk is moeilijk. Maar waarom zou je genoegen nemen met hoe het er nu voor staat als dat wat het je oplevert zoveel beter is? Het bereiken ervan hoef je niet alleen te doen! Rebellen zijn in de huidige tijd en in de Nederlandse samenleving harder nodig dan ooit. Alleen door rebels te zijn, zijn we samen in staat om het nationaal werkgeluk te verhogen en mee te bewegen met de veranderende arbeidsmarkt. 

Rebellen vs. rebellen-to-be

Wat me in de afgelopen tweeëneenhalf jaar het meest is opgevallen, is dat ik werkte met ondernemers en werkgevers die in twee groepen te verdelen zijn. In de praktijk was het niet zo zwart-wit als ik het nu omschrijf, maar het laat wel de verschillen zien. Enerzijds zijn er de mensen die klagen over zaken buiten henzelf die ervoor zorgen dat ze niet gelukkig zijn in het werk, mensen die op zichzelf gericht zijn en denken in problemen en in waarom dingen toch niet worden zoals je ze het liefst zou willen. Het lijstje is nog wel langer te maken, maar ik denk dat het duidelijk is wat ik bedoel. Anderzijds zijn er de mensen die continue bezig zijn met het creëren van nieuwe ideeën en mogelijkheden, mensen met een duidelijke visie en een optimistische houding die hun dromen achterna gaan en denken in mogelijkheden.

Waar een wil is, is een weg

Het gaat er niet om of een van de groepen ondernemers of werkgevers beter is of dat er een goed of fout is. Het gaat erom dat het de tweede groep is, de rebellen, die een duidelijk doel voor ogen had, dit koste wat het kost wilde bereiken en daadwerkelijk geluk vond in het werk of ondernemerschap. Het zijn deze ondernemers die veranderingen tot stand willen brengen in en met hun bedrijf en het zijn deze medewerkers gelukkig willen zijn in hun werk en daar ook stappen voor durven zetten. Rebellen zijn mensen van de Nederlandse arbeidsmarkt die zich genoodzaakt voelen om nieuwe mogelijkheden en ideeën te bedenken voor verbetering, verandering of innovatie. Of het nou hun werk, hun organisatie of de Nederlandse arbeidsmarkt betreft. Ze zijn dapper genoeg om zich af te zetten tegen de heersende mentaliteit/mindset en pleiten voor iets beters! Ja, geld is belangrijk. En ja, verandering is eng en moeilijk in deze tijd die al zoveel van ons vraagt. Maar waar een wil is, is een weg!

RebelStories

Het doel van Rebelpoint is dat rebellen de moed en ideeën gaan en blijven vinden om gelukkiger en daarmee succesvoller te zijn. Dat niet-rebellen de keuze maken om geen genoegen meer te nemen met hoe het er nu voor staat, maar hun verantwoordelijkheid nemen om tot verandering te komen en van betekenis te zijn. En dat ondernemers gaan inzien dat hun succes afhankelijk is van de rebellen in hun organisatie. We kunnen zoveel van rebellen leren en daarom ben ik mijn zoektocht begonnen naar het geheim van de rebellen van werkend Nederland. Waar zit werkgeluk 'm voor hen in? Wat hebben ze nodig (gehad) om te doen waar ze in geloven? 

Point them out!

Moet jij bij het bovenstaande meteen aan iemand denken? Ken jij een ondernemer of werknemer die in jouw ogen een échte rebel is en die andere ondernemers en werknemers inspireert? Laat dit weten onder het Facebookbericht of e-mail naar info@rebelpoint.nl. Houd de Facebookpagina in de gaten, want morgen komt de eerste RebelStory al online!