Ode aan de zomer

Misschien een wat vreemde titel nu de eerste week van september er alweer op zit. Ik hoop dat je zomer geslaagd was. Dat je hebt mogen genieten van zon, zee en strand. Van cocktails en lekker eten. En bovenal: dat je weer opgeladen aan het werk bent gegaan!

Waar de zomer voor jou misschien een periode is van vakantie, is de zomer voor een groep mensen juist een tijd van hard werken. De horeca is daar een mooi voorbeeld van. In de afgelopen twee maanden heb ik, net als mijn collega’s en andere ondernemers en werknemers in de horeca, de meeste tijd doorgebracht op het werk. 

Elburg, het stadje waarin het restaurant waar ik werk gevestigd is, stroomde in juli en augustus vol met toeristen. Toeristen die in Elburg kwamen bijtanken en lekker wilden eten en drinken. Oftewel: werkweken van 40 tot 50 uur, weinig nachtrust en flink doorstappen. Er alles aan doen om de gasten een topervaring te bezorgen. Zon, zee, strand en cocktails zaten er voor mij dus niet in. Werken, slapen en weer werken past beter in mijn geval. Klinkt vermoeiend. Nou, ik kan je vertellen: het was fantastisch! Mij hoor je niet klagen. Dag in dag uit was het een uitdaging om mensen de avond van hun leven te bezorgen. Lekker eten, lekkere wijntjes en flink genieten!

Het restaurant is de plek waar ik de positieve psychologie zelf kan toepassen en kan experimenteren met de tools waar ik andere ondernemers enthousiast voor maak. Mijn werkgevers (die het positief ondernemerschap maar al te goed onder de knie hebben) en geweldige collega’s maakten mijn zomer een dubbel zo groot feest.

 I’m back! Ik ben weer opgeladen en zit boordevol nieuwe energie om samen met ondernemers te werken aan positief ondernemerschap.