RebelStory - Hans Geluk

Hans Geluk. It's all in the name. Wat werkgeluk precies is, daar is hij echter nog niet helemaal over uit.  Als je werkgeluk ziet als een soort tevredenheid, dan is Hans nu zeker gelukkig in zijn werk. Dat wat hij doet, is in lijn met wat hij belangrijk vindt. Hoe dat eruit ziet?

Een creatieve en rasechte ondernemer

Hans Geluk is in de zomer van 2013 afgestudeerd aan kunstacademie Minerva. Nu is hij  managing partner van creatief bureau G2K en mede-eigenaar van Film en Animatie studio  PIT. Hans ontwikkelt ideeën vanuit strategie, branding en business development. Hij heeft interesse in maatschappelijke ontwikkelingen en verweeft dit graag in zelf geïnitieerde projecten, zoals in zijn laatste project genaamd Wat wil je nou?  Hans heeft een duidelijke visie en weet wat hij wil. Hij zou zichzelf niet direct als rebel bestempelen, maar dat hij er één is blijkt wel uit het onderstaande.

Wat is volgens jou de definitie van een rebel?

De definitie die Hans van een rebel geeft, bevat meerdere aspecten:

  • Iemand die duidelijk weet waar hij heen wil (duidelijke visie)
  • Iemand die de status quo doorbreekt en strijdt tegen het normale/ gangbare
  • Iemand die mensen kan laten uitblinken
  • Iemand die baanbrekende ideeën daadwerkelijk realiseert en toegankelijk maakt

Mensen vinden jou een rebel. Waar zit dat 'm volgens jou in?

"Dat zit 'm vooral in mijn koppigheid denk ik. Ik heb een sterke eigen mening en ben een typische millennial: een yup met een groot ego. Hier probeer ik aan te werken, maar dit blijft lastig", zegt Hans met een grijns. Toch denkt hij dat daar meer van nodig is in het bedrijfsleven. "De beste ideeën en resultaten ontstaan niet met een bedrijf vol ja-knikkers. In ons bedrijf kan iedereen een mening hebben over iets,  al is het zijn discipline niet en zonder dat daar direct een waardeoordeel aan wordt  gehangen." Hij voegt toe dat de rebelsheid 'm ook in zijn gedrevenheid zit; mensen weten dat hij werk hoog heeft staan en dat hij hier veel tijd in stopt.

Wat is de meest rebelse prestatie in je leven?

Hans ziet dit niet als één specifieke prestatie. Voor hem zijn het zijn prestaties die anders zijn van het normale/ gemiddelde. "Dit klinkt misschien niet als een prestatie, maar in een tijd waarin cijfers en like de boventoon voeren, waarin beeld overtollig is en waar de kijker hyperbewust en kritisch is , is het lastig om daadwerkelijk iets anders te doen en af te wijken van dat wat populair is." De documentaire Wat wil je nou? is hiervan een voorbeeld. Een project waar hij geen cent aan heeft verdiend, maar waar hij uren tijd in heeft zitten. 

Wat is je favoriete rebelse eigenschap?

"Kritisch zijn. Misschien zelfs wel een beetje sceptisch. Nooit helemaal tevreden zijn en daardoor altijd beter willen."

Wat denk je dat mensen over rebellen moeten weten? 

Hans noemt dat rebellen ongenuanceerd en radicaal over kunnen komen. Hate it or love it. Dit kan soms tot kritiek leiden en zou soms iets genuanceerder kunnen, maar in zijn ogen is het soms wel nodig om bepaalde vraagsukken aan het voetlicht te brengen. Het is met een goed doel. Het doel om tot de beste uitkomst te komen. 

En rebellen-to-be?

"Er zijn genoeg rebellen. Maak er geen doel van om een rebel te worden, maar word wie je bent."

Wie is jouw favoriete rebel?

Jezus is Hans' favoriete rebel. Hij had de meest baanbrekende ideeën, heeft het meest gelezen boek aller tijde, is één van de weinige personen waar nog steeds over gesproken wordt en heeft zijn eigen feestdagen. Wie kan dat nou zeggen? Of je nou gelovig bent of niet, volgens Hans kan iedereen iets van Jezus leren. 

Wat kunnen we van rebellen leren om gelukkiger te zijn in het werk?

  • Durf te twijfelen. Twijfelen is denken. Descartes zei het al een paar eeuwen terug: "Ik denk dus ik ben". De verlichting was een feit. 
  • Durf te relativeren. We leven in één van de meest welvarende landen ter wereld. Dat we het überhaupt over werkgeluk kunnen hebben is al een enorme luxe.
  • De kansen en keuzevrijheid die onze generatie krijgt, zijn echt een luxe. Het leven is maakbaarder dan ooit tevoren. 
  • Accepteer ongeluk. Zonder ongeluk geen geluk. 
  • Zie de toenemende flexibilisering in werk als een kans. Jarenlang werken bij één werkgever zal steeds minder voorkomen. Hoe leuk is het als je banen/werk combineert? Of als je twee jaar gaat werken, op reis gaat, bij een ander bedrijf gaat leren en dan nog even gaat leren? Zie de veranderingen als een uitdaging en afwisseling!