Het gelukkigste bedrijf van Groningen is...

Ben jij werkzaam bij een organisatie in Groningen en zijn er dinsdag bij jullie ook Happy Rebels binnen gestormd? Dat kan goed kloppen! Vanuit Rebelpoint zijn we dinsdag op zoek gegaan naar het gelukkigste bedrijf van Groningen. 

Random Acts of Kindness

De zoektocht naar het gelukkigste bedrijf van Groningen was onderdeel van het 10-jarig bestaan van de opleiding Toegepaste Psychologie. Geven maakt gelukkig! Daarom hebben we geen cadeaus ontvangen, maar zijn we in het kader van de actie Random Acts of Kindness de stad in gegaan om te geven. En vanuit Rebelpoint deden we dat bij bedrijven. 

Deelnemende organisaties

Organisaties hebben tot dinsdag de kans gekregen om zich aan te melden voor de challenge. Deze en andere organisaties in Groningen hebben ons als Happy Rebels op bezoek gehad. Uiteindelijk hebben we bij ongeveer 160 bedrijven een steekproef gedaan. We hebben enkele medewerkers gevraagd om aan te kruisen in hoeverre bepaalde stellingen op hen van toepassing waren. Dat we op zoek waren naar het gelukkigste bedrijf van Groningen hebben we natuurlijk later pas toegelicht. Vervolgens kreeg iedere medewerker een kaartje met een opdracht om iets aardigs te doen voor een collega. Van het organiseren van een borrel tot het versturen van een positieve e-mail. 


Geluk in teams

De challenge is opgezet om werkend Groningen bewust te maken van de mate waarin zij gelukkig zijn. Hoe gelukkig we zijn in het werk, hangt onder andere af van de mate waarin de relaties met onze collega's positief zijn. Als werknemers kunnen we ontzettend veel doen om deze relaties nog beter te maken en op die manier te zorgen voor meer werkgeluk. En uit de enthousiaste reacties van de medewerkers die we dinsdag hebben getroffen, blijkt dat geven aan collega's ook gelukkig maakt. Want hoe leuk is het om een collega te trakteren op een lunch en aandachtig te luisteren naar hoe het écht met hem gaat? 

En de winnaar is...

Om te achterhalen wat het gelukkigste bedrijf van Groningen is, is natuurlijk meer en secuurder onderzoek nodig. Toch willen we de uitkomst van onze challenge graag met je delen. Uit de 160 deelnemende bedrijven zijn de 10 gelukkigste bedrijven van Groningen gekomen, te weten: WAAR, TPF.NU, The Body Shop, Kilroy, Bagels & Beans, Superdry en Store Support. Van harte gefeliciteerd!

Onder de likers van de Facebookpagina van Rebelpoint mogen wij van de Uurwerker een waardebon verloten ter waarde van €50,00. We zouden bij Rebelpoint geen échte rebellen zijn, als we hier niet toch een andere draai aan geven. Daarom hebben we besloten om de waardebon te verloten onder de gelukkigste bedrijven. En uit deze loting is gekomen.... Store Support! Als jullie contact met ons opnemen, komt de waardebon jullie kant op en kunnen jullie er samen op proosten dat jullie één van de gelukkigste bedrijven van Groningen zijn. 

Gelukkiger werken of gelukkigere medewerkers?

Zijn we bij jouw organisatie langsgeweest en hoor je niet bij de gelukkigste bedrijven van Groningen? Niet getreurd! 40% van jouw werkgeluk wordt bepaald door de activiteiten die je zelf onderneemt, dus pak je kans en maak zelf de keuze om gelukkiger te werken. Op Facebook en Instagram deelt Rebelpoint tips, tools en stories voor iedereen die een Happy Rebel wil worden of blijven in het werk. En wanneer jullie het als team aandurven om werkgeluk op de eerste plek te zetten, dan kan de RebelBox hierbij helpen: een te gekke toolbox vol werkgeluk. Met als doel: een bevlogen werkplek vol Happy Rebels.