Energetic Rebel - Hoe krijg ik meer energie in en van mijn werk?

Hoe kan jij ervoor zorgen dat je iedere dag met energie naar het werk gaat en energiek weer naar huis gaat? Wil jij een #happyrebel worden? Maak dan snel kennis met het eerste thema dat je hierbij gaat helpen!

Jouw energielevel

Ga eens bij jezelf na hoe jouw (werk)dagen eruit zien. Hoe sta jij 's ochtends op? Heb je zin om naar het werk te gaan? Ik kom veel mensen tegen waarbij dit niet het geval is. Bij de één verschilt dit per dag, bij de ander is er zelfs sprake van nachtmerries voorafgaand aan de volgende werkdag. Hierin zijn veel gradaties mogelijk. Zo ook in de mate waarin mensen aan het einde van hun werkdag energiek weer naar huis gaan. De ene werknemer is blij als het 17.00 uur is en zit om 17.01 uur op de fiets. De andere werknemer werkt nog een uur langer door om vervolgens vol energie naar huis te gaan, boodschappen te doen, de kinderen op bed te leggen, te sporten en de dag te bespreken met de partner. 

Energieke medewerkers

Teams en organisaties hebben veel belang bij energieke medewerkers. Energieke medewerkers zijn enthousiast, zorgen voor een positieve werksfeer, werken harder, zijn productiever en zorgen voor tevreden klanten. Denk eens aan een medewerker die in jouw ogen ontzettend veel energie heeft en een medewerker die totaal geen energie heeft. Misschien ken je deze tweede medewerker wel en heeft hij het al zo hoog laten oplopen dat hij inmiddels thuis zit met een burn-out. Als je een ondernemer of leidinggevende bent, dan hoef ik je niet uit te leggen aan welke medewerker je nu en op de lange termijn meer hebt. In de breedste zin van het woord.

Ben je werknemer? Hoe werk je het liefst? Neem je genoegen met weinig energie en het risico dat je uiteindelijk thuis komt te zitten met een burn-out? Of kies je ervoor om te onderzoeken hoe je meer energie krijgt, zodat je energieker kan werken en een burn-out voor kan zijn? Het klinkt drastisch, maar we weten allemaal dat het aantal burn-outs onder medewerkers nog steeds toeneemt. Eerlijk is eerlijk. Of je nou een ondernemer, een leidinggevende of een werknemer bent: iedereen werkt prettiger als hij of zij boordevol energie zit. 

Je energie in het werk verhogen

Hoeveel energie heb je gemiddeld in je werk? Kan je het scoren met een cijfer? Of je nou een 3 of een 7 scoort, er zijn altijd mogelijkheden om energieker te werken. En dat willen we allemaal! Houd de pagina van Rebelpoint in de gaten voor tips, tricks, quotes en blogs over hoe jij meer energie kan krijgen in je werk.

Daarnaast kan je er als team of organisatie voor zorgen om aan de slag te gaan met de RebelBox. Eén van de thema's die centraal staat is de Energetic Rebel. Dus wil je nu en op de lange termijn meer energie in je werk? Maak de RebelBox dan bespreekbaar, zodat je je energielevel nu en in de komende jaren kan verhogen en hoog kan houden. 

Hoe krijg ik meer energie in het werk?

Verschillende factoren zijn van invloed op de mate waarin we energie hebben in het werk. Laten we simpel en bij het begin beginnen. Denk eens na over de dingen die jou energie geven in je werk. Hoeveel tijd besteed jij aan de dingen waar jij energie van krijgt? Zijn er mogelijkheden om hier meer van te doen?