Een #happyrebel. Wat is dat nu eigenlijk? 

Rebelpoint heeft een duidelijke missie. Wij streven naar een wereld met bevlogen organisaties, waarin #happyrebels de werkvloer domineren. Als je Rebelpoint volgt op social media heb je #happyrebel en #rebelpoint vast voorbij zien komen. Maar wat is een Rebelpoint en wat zijn happy rebels? En wat is nu precies de rol van Rebelpoint?

#happyrebel

Dagelijks komen we collega's en werknemers van andere bedrijven tegen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar voor mij zit er veel verschil tussen deze werknemers. Gisteravond was ik nog even aan het werk bij een restaurant waar ik regelmatig kom. Na het bestellen van mijn drankje vroeg de serveerster met een brede lach hoe het met me gaat. Ik was verrast en keek wat bedenkelijk. Zij is hier toch nieuw? Wat bleek? Een maand geleden zat ik er ook en heb ik kort met haar en haar vriend gesproken op het terras. Ze herkende me en verraste me met haar spontaniteit. En dan heb ik het nog niet eens over de gezelligheid en humor die ze de rest van het uur met zich meebracht. Kijk, dat doen lang niet alle serveersters haar na. 

Ook vanmorgen werd ik verrast. Maar dan op een andere manier. Ik deed mijn boodschappen bij een supermarkt waar ik niet vaak kom. Je kent het wel, dan kan je de helft niet vinden. Het duurde even voor ik contact kreeg met twee medewerkers die druk aan het discussiëren waren over wie er als eerste pauze mocht nemen. Mijn vraag over de plek waar ik de biologische producten kon vinden, kwam voor hen niet op het juiste moment en werd beantwoord met een wijzende vinger en een vage instructie. Oogcontact zat er niet in. Helaas lag het product waar ik naar op zoek was niet in de schappen en moest ik het doen met een kribbige reactie: "Ja, als het niet in het schap ligt dan hebben we het niet." 

Twee voorbeelden van verschillende situaties. Herken je het verschil? Met deze voorbeelden proberen we je een beter beeld te geven van een #happyrebel. Happy rebels zijn werknemers die gelukkig zijn in hun werk. Ze zijn energiek, gemotiveerd en betrokken in hun werk en in de organisatie waar ze werken en willen klanten of gasten blij maken. Happy rebels doen in hun werk waar ze goed in zijn, waar ze blij van worden en wat ze belangrijk vinden. Enerzijds durven ze anders te denken en werken ze hard en anderzijds weten ze waar hun grenzen liggen.

Een organisatie vol #happyrebels

Iedere dag weer maak je keuzes over waar je boodschappen gaat doen, waar je gaat winkelen, bij welke provider je je telefoonabonnement gaat afsluiten, waar je een hapje gaat eten. Waar kies jij eerder voor? Voor de organisaties met medewerkers zoals de serveerster? Of de organisaties met de medewerkers die ik trof in de supermarkt? Van wie koop jij eerder? Van wie krijg jij meer energie?

Je snapt waar we naartoe willen. In ontzettend veel Nederlandse organisaties is het aantal #happyrebels laag. Veel medewerkers zijn wel tevreden in het werk, maar of ze écht gelukkig zijn is vaak de vraag. Organisaties kampen met ziekteverzuim en verloop van medewerkers. Het aantrekken en behouden van goede mensen is een uitdaging. Uit onderzoek blijkt dat happy rebels een stap harder zetten, energieker zijn, zorgen voor tevreden klanten en gasten, meer verkopen, minder vaak ziek zijn en langer werken voor een organisatie. Daarnaast trekken bedrijven vol happy rebels 'automatisch' de juiste en goede mensen aan. Want wie wil er nou niet bij een Rebelpoint werken? 

Werkgeluk is voor iedereen weggelegd!

Ja, verandering is spannend en vraagt om lef. Maar met de juiste aanpak is een Rebelpoint dichtbij dan je denkt en ben je in no time een happy rebel. Rebelpoint ziet iedere werknemer als een individu en geeft iedere medewerker de kans om een happy rebel te worden. Bij Rebelpoint geloven we dat de kracht in de medewerkers zit en dat zij prima in staat zijn om hun eigen werkgeluk te verhogen en behouden. Het enige wat nodig is, is een kaart en een kompas om van A naar B te komen. En dat is precies wat wij met de RebelBox leveren. 

5 rebelthema's: 

Een happy rebel heeft kennis over en weet wat hij/zij nodig heeft op het gebied van vijf rebelthema's:

  • Energieke Rebel
  • Betekenisvolle Rebel
  • Sociale Rebel
  • Toegewijde Rebel
  • Succesvolle Rebel

Let's rebel!

Ben jij een ondernemer en ben jij op zoek naar dé manier waarop je kan investeren in medewerkers? Wil je dat medewerkers zelf grip krijgen op hun werk(geluk)? Wil je dat jouw medewerkers meer gaan doen van wat goed is voor hen en tegelijkertijd hun werk doen? Wil je weten hoe je de goede mensen voor jouw team of organisatie kan aantrekken en behouden en kan zorgen voor een organisatie vol energieke medewerkers die het klanten en gasten tot een feestje maken? Neem dan contact op! 

Of ben jij een werknemer en wil jij weten hoe je energieker kan werken, hoe jij van meerwaarde bent in een organisatie en hoe je meer kan doen van wat je goed kan en wat je écht belangrijk vindt in het leven? 
Maak het bespreekbaar en kies er vandaag nog voor om een #happyrebel te worden!

Door: Iris Thedinga & Anique Wijnhoud