Yes! Afgestudeerd! En nu?

Rozen, kaarten en felicitaties. Iedereen trots. Na vier jaar studeren aan de opleiding Toegepaste Psychologie, was ik opeens klaar! Daar stond ik dan, afgestudeerd en al, met een hoop psychologische vaardigheden en kennis, een groot netwerk en niet te vergeten: mijn opgebouwde cafeïne-verslaving door alle kopjes koffie tijdens het studeren.

Wat is het allemaal voorbij gevlogen. En dat is positief! Want naast dat ik veel geleerd heb, heb ik veel plezier gehad in mijn studietijd. ‘Time flies when your having fun’ is hierbij niet alleen een cliché, maar ook een zeer gepaste uitspraak. En zo hoort het naar mijn idee ook te zijn. Je moet plezier hebben in wat je doet. Daar bereik je het meeste mee.

En nu? Geen idee. Wil ik nog een master doen? Wil ik op mijn 23e al een 9-tot-5 baan? Als afgestudeerde krijg je dit soort opties voor je kiezen. Voor mij niet gelijk een makkelijke keuze. Om erachter te komen wat ik wil en om geen overhaaste beslissingen te nemen, besloot ik een tussenjaar te nemen waarin ik werkervaring op kan doen. Met als doel om erachter te komen waar ik in het werk het meest gelukkig van word. De positieve psychologie heeft mij altijd al geïntrigeerd en was dan ook het kernwoord in mijn zoekopties op Linkedin. Op een dag verscheen Rebelpoint op mijn computerscherm. Zo rebels als ik was, klikte ik door naar de website en werd ik helemaal enthousiast bij het lezen over de werkzaamheden, missie en visie van Rebelpoint. Ik heb gelijk contact gezocht met Anique. En wat bleek? We konden wel wat voor elkaar betekenen. Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om mezelf als Toegepast Psycholoog te ontwikkelen bij Rebelpoint. Ik ben klaar om als Curious Rebel op onderzoek uit te gaan en kan alleen maar zeggen: Let’s rebel!

Door: Curious Rebel Iris