Wat is betekenisvol werken voor jou? Kies uit deze organisaties. 

Wij hebben besloten om een samenwerking aan te gaan met de onderstaande betekenisvolle organisaties. Hoe? Door 10% van elke verkochte RebelBox te doneren aan zo'n organisatie. Welke organisatie verdient deze donatie volgens jou, vanwege hun bijdrage aan het verhogen van het nationaal werkgeluk? 

Roetz-Bikes

Bij Roetz geloven we in tweede kansen en streven we naar een circulaire en inclusieve samenleving. We zien bruikbare grondstoffen waar andere schroot in zien. We zien talenten in mensen waar andere juist hun valkuilen waarnemen. In de Roetz Fair Factory maken mannen en vrouwen met een ‘rugzak’ prachtige designfietsen vanuit afgedankte tweewielers. Met de hand én met trots. We leiden ze op tot ervaren fietsenmakers met verstand van zaken en goede vooruitzichten voor een vaste baan.

Met het realiseren van onze fietsen genereren we meer werk in Nederland voor mensen die moeite hebben een plek te vinden op de arbeidsmarkt. We geloven erin dat iedereen bruikbare talenten heeft. Onze teamleden zijn oersterk, rustig (of juist druk…), eigenwijs, eerlijk of hebben een uitzonderlijk oog voor detail. Allemaal eigenschappen die van pas komen bij het maken van een stijlvolle en duurzame designfiets, van iets wat eerst nog voor schroot werd aangezien.

Website: Roetz-Bikes  

Heilige boontjes

Bijzondere verhalen, onvergetelijke koffie. Koffie van een ex boefie. Heilige Boontjes zijn onvergetelijk! Sloagans die precies omschrijven waar de Heilige Boontjes voor staan. Onze koffie draagt bij aan betere kansen voor jongeren. Zo maak je de stad een beetje veiliger en drink je ook nog eens onvergetelijke koffie. Na een opleiding krijgen deelnemers een baangarantie en kunnen zij ervaren hoe leuk werken kan zijn! Iedereen verdient een tweede kans. 

Website: Heilige Boontjes

The Chairmen at Work

The Chairmen at Work biedt diverse diensten aan op het gebied van vitaliteit en ontspanning bij bedrijven en instellingen, zoals: stoelmassages, mindfulness at the workplace en office gym. Wat The Chairmen at Work uniek en bijzonder maakt is dat al onze masseurs en coaches een visuele beperking hebben. Door hun talenten in te zetten als masseur en/of coach kunnen we een bijdrage leveren aan de vitaliteit bij de bedrijven waarvoor wij werken. Vrolijk, energiek en inspirerend. Tegelijkertijd wordt onze medewerkers een mogelijkheid geboden om deel te nemen aan het arbeidsproces, inkomen te genereren en hun onafhankelijkheid en zelfstandigheid te vergroten. Zo helpen we elkaar!

Website: The Chairmen at Work

Van Hulley

Bij social enterprise Van Hulley toveren we je favoriete maar versleten overhemd of bloesje om tot coole boxershort. Superduurzaam dus, maar het sociale zit hem vooral in de powervrouwen die jouw boxershort maken. Zij zijn een jaar lang bij Van Hulley, doen daar werkervaring op, gaan samen naar het ROC, en ontdekken waar hun talenten liggen. Zo durven zij weer te dromen, halen dat o zo belangrijke diploma, en zetten een stap op weg naar een nieuwe toekomst. Als je werkgeluk in levende lijve wilt zien en horen, dan komt oprichter Jolijn Creutzberg er heel graag over vertellen. De combinatie van sociaal en duurzaam ondernemen met een supertof product haalt het allerbeste uit Jolijn, de medewerkers van Van Hulley en de powervrouwen. En dat werkt heel inspirerend...

Website: Van Hulley

Starters4Communities

Starters4Communities helpt startende professionals met de kickstart van een impact gedreven carrière. De starters volgen praktijkgerichte trainingen, waarin zij alles leren over sociaal ondernemen en persoonlijk leiderschap. Deze kennis en kunde zetten ze in om een impactproject te versterken dat kwetsbare groepen in hun kracht zet, zorgt voor verbinding in een buurt, of bijdraagt aan een circulaire economie. 

Wij doen dit omdat we overal om ons heen afgestudeerden zagen die heel gedreven waren om een bijdrage te leveren aan een betere wereld, maar niet goed wisten waar te starten. Tegelijkertijd zijn er enorm veel mooie projecten die hun talenten en inzet goed kunnen gebruiken. Met onze trainingsprogramma's creëren we een win-win en dubbele impact. We helpen de starters om echt stil te staan bij wie ze willen zijn, vanuit welke waarden ze willen werken en welke bijdrage ze willen leveren in de wereld. Vervolgens helpen we hen hun eigen talenten herkennen en hoe zij die effectief kunnen inzetten. Het programma stimuleert een ondernemende houding en daagt uit. 

Website: Starters4Communities

The Colour Kitchen

Maatschappelijke impact maken, daar draait het om bij The Colour Kitchen. Dat doen we met een commercieel hospitality-concept met een groot maatschappelijk hart. Samen met onze gasten en partners maken wij het verschil door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans te geven. We leiden ze in onze horecabedrijven, bedrijfs- en partycatering op tot horecaprofessionals met een diploma. En helpen ze daarna zoveel mogelijk verder op weg naar een baan. Om nog meer sociale impact te maken, ontwikkelden we de campagne NO SOCIAL WASTE, waarmee wij de barricaden opgaan. Het doel: al het onbenut talent dat nu thuis op de bank zit een nieuwe kans geven. We moeten ons menselijk kapitaal in Nederland koesteren - geen talent mag onbenut blijven!

Website: The Colour Kitchen

 

DropOuts

DropOuts  is hét creatieve bureau voor concept, creatie en communicatie. En we heten niet voor niets DropOuts: ons team bestaat uit DropOuts en zij zijn dehelden van ons bureau. Talentvolle, creatieve jongeren die om verschillende redenen hun studie niet hebben afgemaakt of een afstand tot arbeidsmarkt hebben. Bijzondere mensen met uiteenlopende skills. Samen met de opdrachtgevers werken we aan creatieve communicatieoplossingen. Onze liefde voor het vak is zo groot, dat we graag net iets verder kijken, of misschien zelfs een heel andere kant zullen onderzoeken. Altijd met doel u te verrassen, te inspireren en optimaal te informeren. Ben je al verliefd op ons? 

Website: DropOuts

Welke van deze organisaties verdient volgens jou een donatie?

Stem nu je stem uit via deze link.

Heb je de blog nog niet gelezen en wil jij weten waarom we ervoor gekozen hebben om een samenwerking met deze betekenisvolle organisaties aan te gaan? Lees de blog hier